Ako ste usamljeni uradite ovo, primenite proverene strategije da poboljšate raspoloženje bez obzira na pandemiju i socijalnu udaljenost.

Svakog dana radite od kuće, sami ste, nekada i ne izađete iz kuće. Dolaze praznici i opet ćete biti sami jer ćete poštovati preporuke lekara i nećete putovati, ići kod familije i prijatelja. A neće vam ni oni dolaziti.

Baš je dosadila ova korona.

Znajte da će ova pandemija proći a do tada se hrabrite i činite sve da vam bude bolje. Budite vi koji kontrolišete svoja osećanja a ne da osećanja gospodare vama.

Dakle, ustajete i krećete u rutinu koju ste osmislili konsultujući savete strunjaka.

Odradićete vežbice koje će vas staviti u vertikalu i spremiti za novi dan. Ako vežbate uz muziku to je još podsticajnije za poboljšanje raspoloženja.

Kada sednete za kompjuter kreće prvo druženje, pričice, gledanja sa najbližima, razmenjivanje vesti i zašto da ne malo kuknjave oko usamljenosti. Ali kada vaša baka kaže da ne može sve da postigne od poslova, prenosi vam dobre ideje i ohrabruje u dnevnim aktivnostima.

Ako imate ljubimca to je divno. On vas uvek podigne u raspoloženju svojom ljupkošću i blesavošću. Brinete o hrani, šetnjici. Sve u svemu, ljubimci su lekoviti. Možda je vreme da nabavite kucu ili macu. Razmislite. Ili se pobrinite o uličnim mačkama ili psima koji se vrzmaju u vašoj okolini. Biće vam zahvalni a vi ćete im se nasmešiti svaki put kada ih vidite i nahranite.

Svakog dana prošetajte. Nije važno da li sija sunce ili pada kiša. Prijaće vam a bićete ipak u društvu iako na udaljenosti od drugih.

Kada pričate sa prijateljima, familijom nemojte kriti svoja osećanja. Veoma je važno, kažu stručnjaci, izneti ih na površinu, pričati o usamljenosti i deliti iskustvo. Videćete da i drugi imaju probleme a možda ćete dobiti i neki dobar savet.

Ako nemate hobi smislite ono što ste oduvek hteli da radite u slobodnom vremenu a nikada niste to uradili. Možete da pletete, šijete, slikate, popravljate nameštaj po kući i bojite ga, učite neki strani jezik, naučite neku novu veštinu na kompu, ma toliko toga možete. Samo kad odlučite.

I ne zaboravite da ukrasite dom za nadolazeće praznike. Uradite to zbog sebe, jer ste važni vi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime