1. Žene su predodređene da budu monogamne

Pisac Danijel Bergner je u jednoj knjizi napisao „Jedna od najčešćih predrasuda da su žene genetski predoređene da budu monogamne za razliku muškarca je više nego bajka“. Jedna nemačka studija iz 2006. godine potvrdila je da ženama mnogo ranije postane dosadno u vezi nego muškarcima. Slično je dokazala i kanadska studija šest godina kasnije, te utvrdila da ženska požuda opada u dužim vezama.

2. Žene ne žude za seksom kao muškarci

Naravno, uvek se pretpostavljalo da muškarci imaju daleko veći libido od žena. Ipak, prema Bergnerovom pisanju i žene vole seks podjednako kao i muškarci, a postoji mogućnost i da su biološki programirane da imaju seks sa više partnera. Ipak, društvene konvecije su namentule ženama status „manje seksualnih“ od muškaraca, dok društvo osuđuje one koje to javno pokazuju. Upravo to sprečava žene da budu seksualne u onoj meri koliko su to i muškarci.

3. Žene se ne uzbuđuju vizuelno poput muškarca

Istina je da se žene više uzbuđuju vizuelno nego muškarci, samo ređe pričaju o tome. Profesorka Meredit Čivers istraživala je muške i ženske reakcije na erotski materijal i otkrila da su se žene mnogo više uzbudile. Iako same žene tvrde da ne uživaju previše u pornografskom sadržaju za razliku od muškaraca, njihova moždana aktivnot pokazuje suprotno.

4. Ženama treba mnogo više vremena da se uzbude

Muškarcima je u proseku 90 sekundi predigre sasvim dovoljno, dok ženama treba mnogo više? Sudeći prema istržaivanju Mekgil Univerziteta ovo nije tačno, a oni su otkrili da se i muškarci i žene u približno slično vreme dovoljno uzbude. Zapravo i jednom i drugom polu je potrebno oko 10 minuta da se potpuno uzbude dok gledaju erotske sadržaje. Iako fizičko uzbuđenje ne mora da uvek da se poklapa sa emotivnom željom za seksom, ova istraživanja pobijaju mit da je ženama potrebno mnogo više vremena da pristanu na seks.

Slično tome, pretpostavlja se i da je ženama mnogo više potrebno da stignu do orgazma od muškarca. Ovo takođe nije tačno: Ženama je u proseku potrebno podjednako vremena da stignu do orgazma, kao i muškarcima. Ipak, caka je u pozi pa je jedino zbog toga ženama ponekad potrebno više vremena.

5. Što je žena starija to ima manju želju za seksom

Netačno! Istraživanje Univerziteta u Teksasu pokazalo je da najviše seksualne energije žene poseduju žene u svojim tridesetim i četrdesetim godinama, i to više od žena u dvadesetim. Takođe, žene u svojim četrdesetim godinama doživljavaju najsnažnije orgazme. Ovo nije jedino istraživanje koje pokazuje da je seks zapravo bolji s godinama.

6. Žene se posle seksa zaljubljuju, to je zbog hormona

Muškarci ne mogu da prihvate da neobavezan seks to zaista može značiti i jednoj i drugoj strani. Tačno je da se tokom orgazma otpušta ljubavni hormon oksitocin, ali ne postoji dokaz da je on povezan sa zaljubljivanjem nakon seksualnog odnosa. Istraživači kažu da dosadašnji rezultati pokazuju da orgazam slično utiče na muškarce i žene, te da nakon seksa i jedni i drugi vole da se maze.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime