1. Više će vam se sviđati partner

Upitnik kompanije Brits by Cotton USA koja promoviše pamučne proizvode koji uključuju i pidžame ustanovila je da je 57 posto onih koji spavaju goli u srećnim vezama. To je 9 posto više nego kod onih koji spavaju u pidžamama, sledi 43 posto onih u spavaćicama.

2. Spavanje bez odeće prevencija dijabetesa

Odrasli imaju malu količinu smeđe masti tj. dobrih masti u telu a studija iz 2014. gledala je kako temperatura sobe utiče na masne ćelije. Dokazano je da spavanje na niskoj temperaturi, odnosno goli smanjuje telesnu temperaturu i rizik od dijabetesa.

3. Bolje je za žensko zdravlje

Ako nam je hladnije puno će manje bakterija rasti u vaginalnoj zoni, vazduh bolje cirkuliše i ne dolazi do urinarnih infekcija.

4. Preci su tako spavali

Ako ste na primer na Paleo dijeti pa jedete kao pećinski čovek, zašto ne biste tako i spavali? To što su nam preci spavali goli bila je na neki način njihova zaštita od grabljivaca pa se možda i mi u modernom dobu osećamo sigurnije kada spavamo tako.

5. Može biti korisno za imuni sistem

Kontaktom kože sa kožom naše adrenalinske žlezde dobijaju poruku i luči se hormon kortizol. Kortizol suzbija odgovor imunosastava. Kontakt kože sa kožom povećava i nivo oksitocina koji ima pozitivne rezultate na krvni pritisak i proces ozdravljenja.

6. Telesna temperatura utiče na spavanje

Oni koji imaju poteškoća da zaspu imaju višu telesnu temperaturu nego oni koji normalno spavaju. Lakše će vam biti da zaspate goli čim se naviknete.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime