Ima caka koje će vašu sobu učiniti prostranijom, udobnijom i lepšom. O tome piše dekorater Brad Ford. Dakle, vodite računa kakav i koliki tepih kupujete, gde kačite slike, kakvi su vam stolice i stolovi i još koješta.

Slike

“Slika iznad kauča nikada ne bi trebalo da bude iste širine kao kauč”, savetuje dekorater, zato odaberite sliku koja je dve trećine širine kauča. Sredina slike trebalo bi da je postavljena 1.5 metar iznad poda, donji okvir je od 20 do 25 cm iznad ivice kauča. 

Tepih

“Ukoliko vaš tepih pokriva samo površinu ispod stolića to nije dovoljno. Pronađite tepih koji će prekriti barem 60 posto površine, odnosno ostaviti pod nepokriven 30 santimetara sa svake strane. Neka noge kauča budu sve na tepihu ili neka ne bude ni jedna”, kaže Brad Ford.

Jastučići

Trebalo bi na krevet staviti neparan broj jastuka, da izgleda opušteno. Najbolje je staviti dva na jednu stranu a jedan na drugu. Jastuci mogu da budu različitih šara ili dva ista a treći drugačiji.

Stočić

Ako baš volite da imate stočić u dnevnoj izaberite onaj koji je dve trećine dužine kauča i nekoliko santimetara niži od dela za sedenje. Između kauča i stočića trebalo bi da bude dovoljno prostora da možete da se krećete, ali on mora biti i dovoljno blizu kauča da možete da dohvatite knjigu ili pićence koji su na njemu.

Lampa

Kada su stone lampe kraj kauča i stolica trebalo bi da budu visini vaših očiju. Ukoliko imate stojeću lampu Brad preporučuje visinu od oko 1,72 metra jer vam tako svetlo neće direktno ići u oči.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime