Luciano Marabese je uspeo da spoji veru, religiju i medicinu, kao i način da se tradicija očuva bez straha od dobijanja svinjskog gripa. Ili barem tako voli da veruje.

Po katoličkoj tradiciji, vernici koji ulazi i izlaze u crkvu potope ruke u fontanu osvećene vodice i u vazduhu naprave znak krsta. Međutim, sa pojavom pandemije H1N1 virusa, mnogi su prestali da se rukovode tradicijom. Tu na scenu stupa umešni Italijan, koji je napravio elektronski infracrveni dozer za vodu i uspeo da ubedi crkvu u gradu Fornaci di Briosco da bi valjalo njegov izum instalirati na ulazu.

Dozer je u potpunosti nalik onima kakve viđamo po javnim toaletima, međutim, voda koja izlazi iz dozera u crkvi je posvećena, tako da vernici koriste svetu vodicu u borbi protiv svinjskog gripa.

"Nakon što su neke velike crkve, poput katedrale u Milanu, obustavile korišćenje svete vodice kao mere zaštite protiv svinjskog gripa, potraživanje za mojim proizvodom je skočilo do nebesa. Imam narudžbine iz celog sveta", kaže Marabese.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime