Da li znate šta znače simboli na kozmetičkim proizvodima? Verovatno ne i evo uputstva:

Otvorena teglica

Ova sličica predstavlja međunarodni znak: PAO – Period After Opening. Odnosno koliko dugo proizvod može da se koristi od kada se otvori. Slovo M pored njega označava mesece. Dakle, ako piše 12M, možete proizvod koristiti dvanaest meseci posle otvaranja.

Peščanik

Ovaj simbol se zove BBE – Best Before End Date – i ukazuje minimalni rok trajanja proizvoda. Odnosno, to je datum do koga proizvođač garantuje da će proizvod zadržati fabričke karakteristike i do tada bi trebalo da ga iskoristite.

Möbiusova petlja

Petlja sa strelicama znači da je ambalaža napravljena od recikliranog materijala ili da se može reciklirati. Pored nje se često nalazi i broj koji označava procenat prerađenog sirovog materijala za izradu ambalaže.

Trougao od strelica

Na engleskom se zove Recycling Arrows Triangle i ukazuje na plastiku od koje je ambalaža napravljena.

Krug sa strelicama koje se ukrštaju

Internacionalno je poznat kao Green Dot Symbol, i nalazi se na proizvodima koji se prodaju u Evropi, a znači da su proizvođači finansijski doprineli recikliranju ambalaže.

Zec u skoku

Ovaj simbol je međunarodni znak koji garantuje da proizvod nije testiran na životinjama. Ima i drugih simbola koji se koriste i svi imaju zeca.

Čovek i kanta za đubre

Tidyman simbol znači da posle upotrebe, možete slobodno sve da bacite u najbližu kantu.

Ruka sa knjigom

Označava da se uz proizvod dobija i knjižica sa uputstvom.

CE

Pečat odobrenja Evropske unije se označavaju slovica CE koja ukazuju da je proizvod u skladu sa osnovinim zahtevima EU- odsnosno daa nije štetan za upotrebu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime