Leto je vreme odmora, putovanja i naravno trošenja novca. I kao da nećete dovoljno keša da potrošite na moru, već su tu i sve te prodavnice pune zanimljivih stvari koje vas čekaju.

Naravno, mislimo i na Duty Free prodavnice na aerodromima.

Samo, šta ima smisla kupiti?

Verovatno ste i vi primetili da duty free shopovi nisu kao što su nekada bili i da mnoge stvari više nisu tako povoljne. Da, nažalost tako je, pa činjenica da ne plaćaju porez više ne znači da će proizvodi u duty free ponuti uvek biti jeftiniji. Ipak, ponešto ima smisla kupiti na aerodromu.

Alkohol i cigarete

U mnogim zemljama alkohol i cigarete su zbog taksi i akciza u regularnoj prodaji veoma skupi. Zato zavisi gde putujete. Ako idete u neku od zapadnih zemalja, vrlo verovatno se isplati da u duty free prodavnici uzmete nešto od toga. Ipak obratite pažnju na količinu koju smete da unesete u zemlju.

Parfemi

Cene parfema su u poslednje vreme iste u duty free i regularnim prodavnicama. IPAK, ponekada možete na akciji da ugrabite određene proizvode po zaista dobrim cenama, pa tražite upravo parfeme koji se prodaju po sniženim cenama.

Slatkiši i lokalni proizvodi

Slatkiši koje možete da kupite u običnim prodavnicama skoro nikada nema smisla kupiti na aerodromu pošto su skuplje. Ipak, lokalne proizvode najčešće možete da kupite po povoljnim cenama, pogotovo ako vam je ostalo nešto novca u lokalnoj valuti.

Elektronika

Slušalice, punjači i kablovi su obično dosta skupi na aerodromima. Zašto? Pa, zato što vam baš trebaju i nećete pitati koliko koštaju.

Ipak, poneki proizvod može da bude povoljan kada je na sniženju. Obratite pažnju na modele, odnosno generacije, pošto se često na aerodromskim prodavnicama nude modeli stari nekoliko godina, koji su i jeftiniji.

Glavni savet za kupovinu u duty free shopu je da se dobro raspitate pre kupovine i ne zalećete se poneseni adrenalinom zbog putovanja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime