Istraživanja pokazuju da je jedan od 6 mobilnih telefona zaražen fekalnim bakterijama koje mogu da sadrže Ešerihiju koli! Ne samo od klica sa telefona možete da se razbolite, već može prouzrokovati neprijatnosti kao što su bubuljice ii iritacije na obrazima i bradi.

Kako da oslobodite vaš telefon prljavštine?
 
1.Ubijte klice
Jednom nedeljno očistite telefon (i futrolu ukoliko je imate) dezinfekcionim maramicama bez alkohola koje možete naći u bilo kojoj apoteci. (Alkohol može da ošteti specijalni premaz na ekranima koji sadrži ulje). Potom ga obrišite mekanom krpom.
 
2. Obrišite otiske prstiju 
Koristite mikrofiber krpu – onu koju ibično dobijate kada kupite naočare. Ona je meka i neće ogrebati ekran, ali je efikasna u uklanjanju otisaka prstiju I masnoće sa stakla. (Bakterije se prenose sa naših ruku i usana na telefon.)
 
3. Očistite prljave dugmiće
Zaboravite pamučne maramice – komadići mogu da se uvuku u telefon stvarajući još veći problem.  Umesto toga, probajte da nađete kompresovani vazduh koji možete naći u bilo kojoj prodavnici kancelarisjke opreme. Nekoliko poteza će osloboditi telefon prljavštine i mrvica od hrane.
 
Photo: Flickr
 
 
 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime