Šta da pričate na razgovoru za posao

Savetuje direktorka

Ako ste do sada bezuspešno tragali za novim poslom ovo će vam pomoći.

Direktorka firme WAH Nails i stranice beautystack.com, Sharmadean Reid, smatra kako je potraga za poslom vrlo slična potrazi za partnerom i da ćete savršen posao naći u pravom trenutku na pravom mestu.

“Poslodavci danas žele nekog lojalnog, nekoga ko će biti predan firmi i nekoga ko zaista, zaista želi taj posao. Ako se javljate za posao u maloj firmi, ključno je da imate potrebno iskustvo u toj industriji. Prvih šest godina sam vodila WAH misleći da mogu da zaposlim ljude iz drugih industrija i naučim ih potrebnom znanju iz beauty industrije. To možda može da funkcioniše u velikim kompanijama koje imaju sredstva za edukaciju, ali nama to nikad nije upalilo. Zato imate dva izbora: ili ćete se sami obrazovati o industriji ili ćete poslodavcu dokazati da ste uporni i da jako brzo učite’, kaže Sharmadean Reid.

A šta da radite na razgovoru za posao?

“Vrlo dobro se uputite o kompaniji u koju idete na razgovor. Tako ćete ih zadiviti svojim konkretnim znanjem o tome šta rade i koja im je misija. Zadivite ih i nekim svojim idejama. Ako ipak ne dobijete posao, pitajte ih za povratne informacija kako biste znali što nije bilo u redu i koje vam kvalifikacije nedostaju. Tako ćete biti spremni kad se sličan posao ponovno pojavi. Videće da ste fokusirani, strastveni i spremni da uraidte sve što je potrebno.”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *