Soda bikarbona je neophodna svakom domu. Ona ima toliko primena i tako kvalitetno čisti, uklanja mirise, služi kao dezodorans ma na mnoge načine je vaša desna ruka u kući.

Ako ste čitali knjigu “Brit Mari je bila tu” Fredrika Bakmana uverićete se i sami.

Soda bikarbona

Dakle, da počnemo. Soda bikarbona super zamenjuje dezodorans i uklanja neprijatan miris znoja ispod pazuha. I neki dezodoransi je sadrže. Ali sada napravite svoj, koji je ekološki i ne šteti koži. Potrebno je samo da malo sode bikarbone rastvorite u vodi i koristite kao dezodorans. Isprobano, funkcioniše.

Kada kupite voće potrebno je da ga dobro operete. Na nekim voćkicama čak stoji da kora nije za ljudsku upotrebu. Rastvorite sodu bikarbonu u vodi i ostavite voće da odstoji par minuta. Dobro operite a prljavština, pesticidi i kojekakve druge hemikalije biće uklonjene.

Soda bikarbona je odlična i za osvežavanje tepiha. Istrljajte tepihe vodom u kojoj je rastvorena soda bikarbona i videćete kako će zablistati.

Želite da uklonite loše mirise iz kuće a ne volite veštačke raspršivače. Umesto njih rastopite sodu bikarbonu u vodi, dodajte malo eteričnog ulja lavande i poprskajte po kući. Divno će mirisati na prirodu.

Čišćenje kupatila je uvek dosadno. Sada je tu soda bikarbona. Namažite rastvorom sode bikarbone i vode pločice, kadu i sve ono što je uprljano i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Skinite sunđerom i uživajte u čistom kupatilu, znajući da niste koristili sredstva za čišćenje koja loše utiču na čovekovu okolinu.

Soda bikarbona, sirće i topla voda sjajno će očistiti vašu četkicu za zube. Ostavite da odstoji pola sata u ovom rastvoru i oslobodićete se naslaga. Odlična je i za izbeljivanje zuba.

Ako vas ugrize neka buba namažite ubod rastvorom sode bikarbone.

Skinete cipele ili patike i zapahne vas neprijatan miris. Soda bikarbona je odlična i za uklanjanje takvih mirisa. Stavite sodu bikarbonu u neku kesicu platnenu ili papirnu, da se ne bi razlila po patikama ili cipelama i ostavite da odstoji preko noći. Vaša obuća je kao nova.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime