Sapunica za balone

Uradi sam: Kako napraviti tečnost za balone od sapunice kod kuće

Sapunica za balone je neiscrpna letnja zabava za decu. Ali ime jedan veliki problem – brzo se potroši i još brže prospe. I onda je igri kraj.

Ali ne sekirajte se. Donosimo vam uradi sam uputstvo i provereni recept: Kako napraviti tečnost za balone od sapunice kod kuće.

Najjednostavnije rešenje jeste sapunica za balone napravljena od deterdženta za sudove i vode. To jeste brzo, ali kao što verovatno i sami znate, nije baš sjajno rešenje. Baloni će se tada praviti teško i neće biti baš veliki, koliko god razmeru iskoristite.

Najbolje moguće rešenje podrazumeva pravljenje tečnosti za balone od tri važna sastojka: vode, deterždenta za sudove i glicerina. Prva dva sastojka imate kod kuće a glicernim imate u apotekama i nije previše skup.

Sapunica za balone – Recept

Sapunica za balone

Pomeštajte trećinu šolje deterženta, 2 litra vode i 2 kašičice glicerina. Sve meštajte što sporije i nežnije pazeći da ne pravite mehuriće.

I to je to. Idealno bi bilo da sapunica za balon da odstoji preko noći kako bi se sastojci što bolje sjedinili.

Umesto glicerina možete da koristite i gustin ili šećer i tada dodajte polovinu šoljice ovih sastojaka (samo jednog od ta dva) umesto glicerina. Ovi sastojci će učiniti da baloni budu malo čvršći pa slobodno probajte i da eksperimentišete sa razmerom. Možete i da probate varijantu i sa glicerinom i sa šećerom.

Najbolje da tečnost čuvate u tegli bez mućkanja.

Kada ste završili, tečnost sipajte u teglu i pažljivo presipajte u posude za pravljenje balona.

Sa dovoljno sapunice možete da pravite i velike balone. STVARNO VELIKE BALONE. Recimo od pola metra.

Uzmite staru metalnu vešalicu i od nje napravite

krug. A onda tečnost za balone sipajte u lavor ili neku drugu široku a plitku posudu i probajte da napravite balon istim principom kao one koje duvate.

 

Evo i još trikova sa sapunicom za balone:

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *