Leto je vreme za odmor i putovanja, a mnogi od vas će umesto da lepo sede na Karibima i pijuckaju Mojito radije odabrati aktivni odmor sa obilascima atraktivnih lokacija. Kada kažemo atraktivan mislimo opasan, gde se obična vožnja taksijem u trenutku može pretvoriti u potpuni horor. Zato vam otkrivamo šest ultimativnih načina da se izvučete iz taksija, pobegnete pomahnitalom vozaču i sprečite da se vaši organi pronađu na lokalnom crnom tržištu. Naravno, svi znamo kakvi su taksisti u Beogradu, što znači da će vam ovaj vodič dobro doći i u svakodnevnom životu.

1. Kažite da ste zaboravili novčanik. Dramatično recite da nemate keš i da ste zaboravili novčanik. Velika je verovatnoća da će vas taksista sam izbaciti napolje.

2. Upalite cigaretu. Ili još bolje cigaru i trudite se da napravite što više dima. U većini zemalja je pušenje u taksiju zabranjeno i uz malo sreće dovoljno ćete iznervirati taksistu da vas izbaci napolje. Ukoliko je i sam okružen oblakom dima, ni ne pokušavajte.

3.  Kažite da ćete povratiti. Zajedničko za sve taksiste na celom svetu je da svoj auto vole više od sve dece, žene i tašte. Čak i najveći ludak će vas izbaciti napolje dok kažete povraćka.

4. Iskoristite mobilni. Pravite se da zovete policiju, ili je stvarno zovite ukoliko znate kako i gde ste. Vičite u slušalicu ime taksite i broj njegove dozvole. Verujte, poželeće da vas se reši što pre.

5. Bežite. Ukoliko se osećate nesigurno, a taksi stane na semaforu ili zbog gužve, odmah otvorite vrata i bežite što dalje od auta.

6. Iskočite. Poslednja opcija je rezervisana samo za situacije kada ste ubeđeni da su vam život ili zdravlje ugroženi i ukoliko taksista neće da stane. Otvorite desna vrata ka trotoaru i kada vozilo uspori iskočite. Pokušajte da se dočekate na rame, a glavu zaštitite rukama ili torbom. Probajte da se kotrljate što više. Ustanite što pre i bežite od auta.

8 KOMENTARI

  1. ja sam takstista iz Novog SAda i ovo nije tacno. dobro ima kolega koji ne bi prosli zravstveni pregled koji rade nelegalno ali mislim da su to izuzeci. ni nama nije u interesu da pravimo probleme bilo kome, neznam kako je u drugim gradovima ili zemljama a

  2. pa kod nas u sloveniji svi taxisti so uredu 😀 majkemi. kod nas murja je najvecji slam koji hoda po planetu zemlji.. i svi murjaći su pederi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime