Ekonomska kriza naterala je mnoge da štede. Oni koji su to već radili sada su još efikasniji a oni koji su bili rastrošni trebalo bi da prihvate savete stručnjaka. 

 
Sunđeri
 
Sunđere za pranje posuđa prepolovite i ovako su preveliki, jedva baratete dok perete čaše, tacnice, šoljice, piše BuzzFeed dodajući da se tako i štedi.
 
Banane
 
Ako banane odvojite da ne budu slepljene jedna do druge duže će trajati, čak dve nedelje. Možete i da ih umotate u aluminijmsku foliju što će dodatno pomoći da ne propadnu za par dana.
 
Rakija
 
Sipajte rakiju u vazu sa cvećem i ono će trajati mnogo duže, jer će rakija uništiti bakterije. 
 
Puter i voda
 
Ako u puter ubacite isto toliko vode uštedećete, imaće manje kalorija.
 
Hleb
 
Ako u kesu sa hlebom stavite stabljiku celera biće duže vremena svež.
 
Sir
 
Spoljni deo sira premažite puterom i neće se stvrdnuti. Kada sečete sir ne pipajte ga rukom već folijom jer ćete tako sprečiti širenje bakterija s prstiju. 
 
Laptop
 
Kada ne koristite laptop isključite ga iz struje, baterija će tako trajati duže. Evo i preporuke iz uputstva: “Apple ne preporučuje da ostavljate laptop uključen u struju non stop.”
 
Cipele
 
Nemojte svakog dana nositi iste cipele. Promenite ih makar svaki drugi dan jer će tako moći da se osuše od znoja i vlage. To je posebno bitno za patike.
 
Farmerke
 
Farmerke uvek perite tek kada ih izvrnete naopačke. Preporučuje se i da ih sat vremena držite u vodi u kojoj je šoljica sirćeta kako bi zadržale boju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime