Dok se oblače, muškarci uglavnom misle na utakmicu, sklapanje novog posla, pivo s prijateljima i slično. Zato im se neretko zalomi modni fijasko. Nekoliko saveta nije na odmet.

 

Fleke su zaista užasan prizor.

Ako svoj doručak, ručak ili večeru ponesete na košulji ili kravati, pokušajte to da zakamuflirate. Ako ne uspete, a predstoji vam važan susret, uđite u prodavnicu i jednostavno kupite novu.

Veličina

Potrudite se da odeća koju nosite bude prave veličine. Preuske pantalone koje samo što ne puknu, preduboke pantalone čiji pojas dolazi „do pazuha" ili pak prekratke koje sugerišu da ste ih prerasli još dok ste bili dečak, teško da će ostaviti pozitivan utisak. Pantalone ne bi smele da budu dublje od pupka i niže od pubične kosti, a idealno je ako sežu taman iznad kukova.

Kravata

Predugačka, preuska, prekratka ili preširoka kravata može poptuno da iskrivi proporcije tela. Kravata je prave veličine ako joj vrh stiže do kaiša. Širina na najširem delu ne bi smela da bude ispod osam centimetara.

Čarape

Bele čarape koje izviruju ispod odela najgori su modni „zločin". Bele čarape je teško zamisliti kao dobar stil, dozvoljene su jedino i isključivo za sport. Uz odelo idu tanje, fino obrađene jednobojne čarape, dok uz farmerke možete nositi i šarene, ali i tu treba pripaziti. Čarape s likom Snupija na muškarcu će izgledati smešno.

Cipele

Svaki muškarac bi trebalo da pazi da njegove cipele budu čiste i ne previše pohabane. Cipele koje izgledaju kao da su s vama preživele radove na polju teško da će odavati utisak uspešnog muškarca.

Dezen

Kad je u pitanju poslovno odevanje, poželjno je nositi tamna jednobojna odela. Kravata može da bude življih boja, može imati i šareni dezen, ali likove iz crtanih filmova ili slične aplikacije zaboravite. U dnevnoj sportskoj odeći, farmerke su dobar izbor.

Detalj

Glavni modni detalj za većinu muškaraca je kaiš. Velike metalne kopče, posebno one s uzorkom zmija, zmajeva i sličnog, izgledaće kao totalni promašaj uz elegantniju garderobu. Takve kopče mogu da budu prihvatljive samo u nekoj kombinaciji za noćni izlazak.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime