Kako da

Ona je pročitala 500 self-help knjiga umesto vas

I otkrila 5 najvažnijih lekcija

flickr: bric
Ona je pročitala 500 self-help knjiga umesto vas

Knjige za samopomoć mogu da budu korisne u nekim situacijama. I u njima definitivno može da se pronađe ponešto pametno, što će vam zaista koristiti da prevaziđete neke probleme ili unapredite određene veštine.

Ali ima i par problema sa njima. Mnoge su slične, mnoge su glupe, a one mudre stvari su obično skrivene u gomili nebitnih informacija.

To je shvatila naučnica po imenu Susie Moore koja je pročitala i analizirala 500 self-help knjiga. I otkrila je 5 najvažnijih lekcija koje možete da saznate u njima. Evo ih:

1. Prihvatite odgovornost

Da biste dobili život o kome maštate moraćete da preuzmete odgovornost za vaš život. Zaboravite na roditelje, bivše ljubavi, prilike koje ste propustili ili one koje niste ni dobili. Put vašeg života zavisi samo od vas.

2. Možete da bude bilo ko

Nivo do koga ćete koristite vaše mogućnosti i talente zavisi samo od vas. Ipak, na kraju bi trebalo da ih koristite da biste pomagali drugima. Imate odgovornost da budete uspešni upravo koliko mislite da možete da budete.

3. Važno je kako razmišljate

Osećate se užasno? To u velikoj meri zavisi od toga kako i o čemu razmišljate. Dobra stvar je što možete da promenite način razmišljanja.

4. Cenite sebe

Trebalo bi da shvatite da ste vredni samo zato što postojite takvi kakvi jeste.  Ne morate čak ništa ni da radite. Dovoljno je da budete to što jeste. I cenite to.

5. Postoji viša sila

Moore kaže da se oko ovog zaključka neće svi složiti ali to je jedan od najvažnijih zaključaka 500 najpopularnijih knjiga za samopomoć. Trebalo bi da računate i na višu silu. Boga, sreću. Kako god želite da ga zovete. Poenta je da radite najbolje što možete i onda imate pravo da očekujte da će vam viša pomoći da ostvarite ciljeve.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Kako da

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.