Ako ste se presunčali, popijte dozu ibuprofena. Zatim uzmite jednu šoljicu nekuvane zobi i ostavite neka se natopi u hladnoj vodi oko 15 minuta. Kad uklonite oblog od zobi, pustite kožu da se osuši na vazduhu i onda nanesite kremu dok je koža još vlažna. Losion s aloa verom mogao bi takođe pomoći.

Ako telesna temperatura postane opasno visoka dolazi do toplotnog udara, a on može uzrokovati oštećenja na mozgu i drugim organima. Zato pijte dovoljne količine vode. Obična voda je najbolji izbor. Klonite se alkohola i kofeina, jer ćete od njih još više dehidrirati i još teže regulisati temperaturu.

Izbegavajte vežbe ili aktivnosti na otvorenom u periodu od 10 ujutro do 14 sati.

Ako ste se posekli zavoj će pomoći da se zaustavi krvarenje i održi vlažnost reza što smanjuje ožiljke. Ostavite li ozleđeno područje izloženo tako da ima vazduha, osušićete kožu i usporiti proces ozdravljenja.

Ako vam curi krv iz nosa ni u kom slučaju nemojte naginjati glavu unazad, jer će krv samo teći u grlo, ne stavljajte ni led na nos niti bilo kakve prepreke koje navodno zaustavljaju krv.

Izduvajte nos kako biste uklonili bilo kakav ugrušak sline ili nečega drugog. Sagnite glavu prema dole i stavite hladni oblog na vrat. Stisnite mesnati deo nosa i držite tako, dok vam je u ruci i maramica, oko 10 minuta.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime