Ako se pitate kako upakovati poklone evo vrlo precinog vodiča. Pakovanje novogodišnjih poklona može da bude stresno, ali i zabavno. Od vas zavisi.

Evo šta bi trebalo da znate.

Kako upakovati poklone: Pripremite radni prostor

Raščistite radni prostor. To znači da treba da imate dovoljno mesta za rad. Idealan je čist radni sto na kome će se nalaziti samo stvari koje će vam trebati za pakovanje.

Kako upakovati poklone: Spremite sve potrebno

Kada ste sredili i oslobodili sto, spremite sve što vam je potrebno. To svakako znači papir, makaze, selotejt, trake, možda i ukrase.

Potrebno je da vam makaze budu što oštrije kako bi sve isečene ivice bile što oštrije. Što se tiče selotejpa, možete da uzmete običan, kao i one sa različitim šarama i motivima. Ipak, verovatno je najbolji izbor Scotch traka koja se skoro uopšte neće videti.

Kada sve imate pri ruci nećete prekidati pakovanje dok tražite nešto važno.

Kako upakovati poklone: Papir za pakovanje

kako-upakovati-poklone

Dezen odaberite po sopstvenom ukusu. Za Novu godinu bi ipak trebalo da ima praznične motive sa crvenom, zelenom i belom bojom. Naravno, to nije nužno.

Trebalo bi da odaberete papir srednje debljine. Previše debeo neće moći da se savija, dok će se previše tanak cepati. Dobar izbor je i onaj sa šljokicama ili metalnim finišom pošto asicira na zimu, pranike i svečanu atmosferu.

Kako upakovati poklone: Vežbajte

Ako nemate blage veze sa pakovanjem, uzmite stare novine i malo provežbajte. Praksa je važna i tako nećete upropastiti skupi papir za pakovanje ili kutije.

Kako upakovati poklone: Izmerite papir

pakovanje-novogodisnjih-poklona

Stavite papir na sto i preko njega poklon koji želite da upakujete. Onda izmerite i isecite papir. Trebalo bi da ga imate dovoljno da zaokružite celu kutiju i da vam ostaje samo malo više papira preko toga.

Kako upakovati poklone: Pakovanje

Poklon stavite tako da njegova gornja strana gleda na dole preko papira. Onda je važno da jednu ivicu papira blago preklopite kako sakrili isečenu ivicu. Tu stranu, sa preklopljenom ivicom savijte poslednju i tu zalepite selotejp traku. Idealno bi bilo da bilo koji poklon stavite u kutiju, pošto će pakovanje tako biti neuporedivo lakše, a izgled poklona mnogo bolji.

Kako upakovati poklone: Nepravilni oblici

Pakovanje okrugilih paketa će biti dosta teško običnim papirom. Za takve poklone možete da iskoristie foliju, recimo aluminijumsku.

Druge nepravilne oblike možete da zapakujete na različite načine ali je važno da improvizujete. Nemojte se truditi da po svaku cenu sve izgleda uredno i savršeno. Zapravo je bolja ideja da namerno ostavite nešto neuredno kako bi utisak bio da ste baš to i hteli.

Kako upakovati poklone: Dodaci

Kada ste upakovali poklon, preko dodajte ponešto. Recimo trake, ili konopac ili grančicu jelke. Uz pomoć tupih makaza možete da trake savijete i napravite male “federe” od njih.

Na kraju, ne zaboravite da što pakovanje deluje luksuznije to će i poklon izgledati skuplje. Dakle, potrudite se.

Pročitajte i:

Najbolja putovanja za Novu godinu 2019
Jeftini pokloni za Novu godinu 2019
Najbolji pokloni za Novu godinu 2019
Haljine za Novu godinu 2019
Novogodišnje zimske 2019 rasprodaje
Novogodišnji pokloni za decu (2019)
Kupovina novogišnje jelke
Kako okititi jelku?
Nova godina bez poklona

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime