Vreme je odmora, spremamo se za putovanja, more je najčešće cilj u ovim vrelim letnjim danima. Pakovanje je skoro uvek noćna mora, pogotovo kada morate to da uradite za sve članove porodice. Zato saveta nikad dosta.

Napravite prvo spisak a onda precrtavajte ono što ste spakovali.

1. Spakujte dokumenta, pare i kartice, rezervacije, karte. Proverite kada vam poleće avion ili kreće voz, autobus i da li ste rezervisali povratak.

2. Lekovi su veoma važni, pogotovo ako imate decu. Obavezno spakujte hanzaplast, alkohol, kreme, lekove za snižavanje temperature, protiv alergije, dijareje, toplomer, flašice za vodu. Raspitajte se i da li u mestu u koje idete ima lekar i gde se nalazi najbliži. Naravno ponesite i sredstva za higijenu čak i ako znate da ih ima u hotelskoj sobi jer se nikad ne zna kako ćete na njih reagovati, kreme za sunčanje su veoma važne.

3. Odaberite dovoljno veša, čarapa, pidžame nikako ne zaboravite.

4. Ponesite i malo topliju odeću i nepromočive cipele jer nikad se ne zna. Ništa gore nego kad na moru pada kiša a vi u papučama.

5. Komotna obuća je vrlo važna, sigurno nećete samo sedeti na plaži i u sobi. Iskoristite odmor i boravak na moru da pešačite, igrate fudbal i odbojku na pesku, trčite, obilazite kulturno istorijske spomenike ili radnje. A za sve je potrebna udobna obuća.

6. Kupaći za plažu, marame, papuče i cipele za vodu, peškiri (ukoliko ih nema u hotelu) odaberite one najtanje da zauzimaju malo prostora, plažne torbe. Nemojte se opterećivati igračkama, neka se deca odmore od već poznatih. Na morskoj obali ima toliko materijala sa kojima možete da se igrate sa decom, šišarke, kamenčići, pesak, grančice, školjke. Budite kreativni i naučite decu da se igraju čak i bez igračaka. Na zaboravite ni kapice za vas i dečicu.

7. Knjige, čitaćete ih na plaži ili pred spavanje. Ova dobra navika stečena kod kuće mora da se neguje i na odmoru.

8. Dobro raspoloženje, pribranost, staloženost i osmeh.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime