Kako promeniti karijeru i da li je to moguće? Da, ali trebalo bi da znate nekoliko stvari.

Koliko puta ste slušali o ljudima koji su morali da traže novi posao i odabrali ono što su oduvek želeli da rade ali nikada se nisu usudili. Sećate se onih tekstova iz novina, glumac iz grada otišao u selo i uzgaja mangulice, arhitekta otvorio dečiju školicu za crtanje i pravljenje igračaka. I divili ste im se. Sada je red da i sami to učinite, jer vam firma ne stoji najbolje, plate su smanjene, loši odnosi su u kolektivu. Sve u svemu, morate da odlučite šta ćete dalje. Pokušaćete da radite ono što volite.

Neka ovo bude psihološki podstrek za početak novog posla.

Kako promeniti karijeru

Pre svega odlučite šta hoćete i sledite svoje raspoloženje upoznajući se sa svim mogućnostima.

Kada ste odlučili šta ćete sledi ispitivanje tržišta. To je veoma važno kako biste procenili da li je u vašem budućem poslu konkurencija velika, kakve su vam šanse.

Pregledajte preko interneta sve o budućem poslu, o iskustvima ljudi jer je tuđe iskustvo dragoceno.

Takođe pitajte ljude koji rade taj posao, pitajte sve što vas zanima.

Stručnjaci tvrde da to ipak nije dovoljno i da bi trebalo da angažujete osobu koja se bavi ispitivanjem tržišta. Razsmislite o tome.

I nemojte odugovlačiti. Imate ideju, znate cilj i ostvarujte zamišljeno.

Krenite od malog, nemojte odmah želeti potpuni uspeh i veliku zaradu. Potrebno je mnogo rada, strpljivosti, spremnosti i na pogreške da bi biznis krenuo.

Nemojte odmah odustajati čim se pojavi neki problem. Uostalom, imajte na umu da radite ono što volite, da je pokretanje biznisa važno i za vas i za porodicu.

Puno korisnih ideja o poslu kojim želite da se bavite možete naći na stranim sajtovima. Saveti su korisni i podsticajni, primenljivi.

Ne gubite vreme u pričama već se posvetite akciji.

Ako su potrebni saradnici birajte one koji će pokazati znanje, posvećenost a ne rođake ili poznanike koji se samo šlihtaju.

Neka vas posao raduje, smišljajte nove ideje, uključite i porodicu i očekujte pomoć od njih jer je zajednički sve lakše.

4 najgore stvari koje možete da kažete na razgovoru za posao

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime