Kako prodati stare stvari i zašto da to uradite? Zbog pandemije covid 19 više ste u kući, često sređujete, slažete knjige i posuđe, pretresate ormane, ostave, podrume, tavane. Koliko ste samo nepotrebnih stvari našli. Nemojte ih bacati. Ono što vama ne treba nekome će biti korisno. A možete i da zaradite. Ako pomislite da to nije nije neki veći iznos onda ste rasipnik. Uostalom, razlika je ako je novčanik prazan ili se u njemu nalazi novac.

Svaka roba ima kupca, imajte u vidu kada se odlučujete šta prodajete.

Kako prodati stare stvari

Brojne su mogućnosti za prodaju robe. Razne vrste besplatnih oglasa, specijalizovane firme koje preko interneta nude besplatnu kupovinu i prodaju. Tu su i Facebook grupe različite tematike.

Knjige su okupirale skoro sve prostorije kao i tavane, ostave, podrume. Vreme je da ih se rešite. Sortirajte ih a onda pregledajte ima li takvih i sličnih koje se nude, pogledajte cene, u kakvom su stanju. Naravno, fotografišite ih i uz opis onoga što prodajete ubacite za prodaju.

Igračke vaše dece i vaše omiljene su predmeti koji se rado kupuju. Sredite ih, operite ako treba, procenite cenu ali ne preterujte. Neki sajtovi nude fiksnu cenu a na nekim se licitira. Odaberite šta vam više odgovara. Nemojte ni preterati u ceni jer će onda prodaja ići slabije.

Odeća i obuća su uvek aktuelni, ali pravilo je da se u zimu prodaju zimske stvari a preko leta letnje. Što je i logično. Patike su posebno tražena roba, pogotovo one koje su markirane i malo nošene ili nove. Ako date dobru ponudu brzo ćete ih prodati.

Ukoliko neku robu ne prodate prvi put nemojte se razočarati. Ponovite više puta, bolje fotografišite, spustite cenu. I onda kada već izgubite nadu prodaćete vaše omiljene pantalone koje su vam male a neko će se u njima ugrejati i uživati jer su od odličnog materijala i skoro nove.

Imate raznorazne poklone koje ste dobijali tokom godina, bilo vam je žao da ih bacite a mnogi su još u kutijama. Ima tu pribora za nokte, vaznica, novčanika, kaiševa. Uživaćete prodajući ih. Neki će možda poklanjati dalje jer je teško kupovati priajtejima, rođacima poklone za prigodne praznike. Niste uspešni u tome pa će vam kupovina ovih poklona preko neta dobro doći. Vaši pokloni obradovaće nekog a darodavac će kupiti jeftino. Vi ćete se osloboditi onoga što vam ne treba i pri tom zaraditi. Zgodno.

Odlično se prodaju i stare fotografije. Našli ste fotografije rodbine koju je čuvala još vaša prabaka a vi nemate pojma ko je na tim fotografijama starim čak i stotinak godina. Ljudi vole da kače stare fotke na zidove pa često mislimo da su to njihovi preci, ali neki nisu naravno. Zahvaljujući vama sada će moći da prošire broj starih fotografija po zidovima. Baš vas briga, neka kače, vama ništa ne znače.

Tehnika se odlično prodaje. Mobilni koje ne koristite će planuti. Fen za kosu je uvek aktuelan, pogotovo što je kao nov. Rešo koji ste samo par puta iskoristili kada ste molerima kuvali kafe.

Frižideri, šporeti, televizori sve se to može prodati.

Ukrasi za vitrine su takođe omiljeni predmeti kupoholičara. Vi ne znate šta ćete sa njima jer nemate ni vitrine a i ne volite te kuce, kočije, anđelčiće, kutijice, flašice.

Može se prodati i vunica koja je preostala od vaše baba tetke. Stari novac ima posebnu cenu, kao i markice za kolekcionare, ordenje. Satovi.

Ovo su bile samo neke ideje šta se može prodati preko interneta. Uotalom, pogledajte i sami.

Silno ćete se zabaviti, upoznati zanimljive ljude i zaraditi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime