Prevaziđite strah od letenja, možete vi to, probajte govore vam najbliži, prijatelji i stručnjaci. Ali oni koji nikada nisu osetili strah od letenja ne znaju koliko je to teško i mučno. Lako je njima. Hajde da bude lako i vama letenje avionom, da uživate u pogledu i trenutku. Isprobajte kako da prevaziđete strah od letenja.

Kako prevazići strah od letenja?

Stručnjaci vam poručuju da je važno znati da su avionske nesreće retke i da je putovanje avionom na udaljene destinacije najbezbedniji i najsigurniji način. Upamtite to.

Ponavljajte u sebi da se ne bojite, da je lepo leteti. Važno je da pravilno dišete, da duboko udahnete i izdahnete vazduh. Nemojte dopustiti sebi da vas strah obuzme, hrabro koračajte do svog mesta, smestite se i pokušajte da se smirite čitajući ljubavni roman, prelistavajući novine, rešavajući ukrštene reči, pišući zabeleške o danu koji je iza vas.

Razmišljajte o mestu u koje putujete. Ako idete na odmor prelistavajte fotografije hotela, plaže, planine i spremite se da uživate u danima koji su pred vama.

Ako vas plaše turbulencije suočite se sa strahom, recite sebi da se plašite ali nemojte paničiti. Ne dopustite da vas obuzme neobuzdani strah. Pomislite na lepe stvari koje volite u životu, na trenutke koje pamtite i uvek im se rado vraćate, na planove koje želite da ostvare.

Stručnjaci vam mogu prepisati i lekove koji će pomoći da se oslobodite straha. Ali ih ne preporučuju da ih uzimate uvek jer ćete se onda oslanjati na njih uvek kada putujete. Bolje je izboriti se sa sobom i prevaziđi ono što vas sputava.

Fokusirajte se na lepe stvari u životu, na susrete sa bliskima koji vas čekaju na kraju putu. Na upoznavanje novih mesta i boravak u prirodu. Na druženje sa kolegama i sticanje novih znanja. Sigurno ima toliko lepih stvari u životu koje mogu da vas okupiraju dok letite avionom. A strah će nestati i bićete pobednik.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime