Kako oterati golubove? Bijete bitke sa golubovima koji su se navadili da dolaze na vašu terasu. Da, jeste vam žao što moraju da se snađu ali zar baš na vašoj terasti. U sledećoj ulici je napuštena kuća pa neka odu tamo. Ali ne – oni uporno dolaze na vašu terasu. Izjutra vas bude kad netreba a tek što su štetočine. Njihov izmet može oštetiti beton na terasi ili na klimama gde žele da se odomaće. Začepljuju oluke, dimnjake…

Predlažemo isprobane načine koji će vam zauvek pomoći da se oslobodite ovih napasti.

Kako oterati golubove?

Najvažnije je da rasčistite terasu. Bacite sve što je nepotrebno, sklonite ako imate nešto od hrane. Terasa neka bude čista i pregledna.

Nabavite šiljke za borbu protiv golubova i rasporedite ih pravilno po terasi. Pokušaće da slete dva tri puta a kada vide da ne mogu vise se nikada neće vratiti. Ne bojte se da će ih šiljci povrediti jer oni na njih neće ni sleteti. Zaobići će ih u širokom luku. Uostalom šiljci nisu oštri već zatupasti na vrhu.

Možete kupiti i mreže za ptice koje će im onemogućiti pristup na terasu. Pod uslovom da možete da ih zakačite zgodno za terasu.

Važno je da obezbedite i oluke kako se ne bi u njima legli, jer tako mogu da ih začepe a onda ćete stvarno imati problem.

Važno je da pokrijete i dimnjake, najbolje nekim mrežicama.

Možete nabaviti trake na solarni pogon koje će na kratko izazvati šok kada ih golub dodirne.

Neki su zadovoljni i zvučnim uređajima koji odvraćaju golubove od boravka na vašoj terasi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime