Svi treba da znamo kako da uklonimo mrlju sa tepiha pre nego što do nje uopšte i dođe. Ovo je jedan trik koji bez izuzetka uspeva svaki put. Prvo, uzmite so! Ne mislimo na slanik već se nadamo da imate lepo celu kutiju soli pri ruci  jer je tajming kritičan u ovom slučaju.
 
Odmah nakon prosipanja (što je brže moguće) velike količine soli na tepih sve nagurajte na fleku da se ni ne vidi (što više to bolje). Sada čekajte ( a dok čekate spremite usisivač… i možda jednu čašu vina, da odahnete, šta fali). U roku od 5 – 10 minuta, videćete da so više neće biti suva jer je upila svu tečnost.
 
Nakon ovoga ( neka traje 15 minuta da budete sigurni), usisajte so pažljivo. Potom ponovo nanesite so ako vidite ostatke fleke. Ponovite ovo ukoliko je neophodno dok mrlja ne nestane ili dok se više nište ne hvata na so.
 
Pojedini preporučuju da se što više vlage upije pre nanošenja soli, ali mislimo da je to kontraproduktvno, jer neizbežno pritiskate fleku dublje čak iako ste veoma pažljivi. So će ionako apsorbovati svu tečnost, pa koja je onda poenta?
 
Čuli smo i suprotne preporuke. Ako se fleka nije skroz skinula, ali je so apsorbovala svu tečnost, onda dok ej fleka sveža sipajte hladnu vodu preko zaprljanog dela i ponovite trik sa solju. Znate li vi neki dobar trik?
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime