Kako da te primete na LinkedInu?

Tražiš novi posao: Znamo prečicu

Potraga za novim poslom nikada nije jednostavna. A tako je i na mreži LinkedIn.

Ali, baš kao što je najbolje da kupuješ garderobu na rasprodaji, odnosno kada ti nije neophodna, tako će se i najbolje prilike pojaviti kada ih ne tražiš baš po svaku cenu.

A da bi se to desilo, potrebno je da središ par sitnica na svom LinkedIn profilu.

Notifikacije

Za početak i obavezno pre doterivanja profila, isključi notifikacije prijateljima na tu temu. Jedna poruka je ok, ali ako im stigne 10 poruka o tome šta si sve menjamo u cvom CV to može da bude prilično naporno.

Idi na Settings & Privacy, odaberi Privacy tab i dole isključi Sharing Profile Edits.

Otvori profil

Ukoliko nisi plaćeni ubica i ne tražiš nove izazove u karijeri narko dilera slobodno sasvim otvori profil. Dozvoli svima da vide sve. I potrudi se da za svaki posao koji si do sada radio kakve si tačno zadatke obavljao. Upiši sve o sebi.

Možda misliš da regrutere ne zanima u koji si školu imao, ali sve su to relevantne informacije koje bi mogle da te povežu sa sličnim ljudima iz struke.

Obriši višak

Koliko je važno da napišeš sve relevantne informacije na profil, isto toliko je bitno i da obrišeš one manje bitne. Nikoga ne zanima da li si služio vojsku i kako koristiš Excel. Odaberi nekoliko oblasti u kojima si zaista stručan i drži se toga. Previše istaknutih veština i endorsementsa takođe nisu dobra poruka pošto retko ko može da bude zaista stručan za puno stvari.

Ne koristi floskule koje ti deluju kul. Ninja programer ili guru marketinga neće privući nikoga.

Fotografija

Odaberi zaista dobru fotografiju za profil. Idealno neku koju je uradio profesionalni fotograf. Profili sa kvalitetnim fotkama se pregledaju 14 puta češće. Sa druge strane, čak je i selfi fotka bolja od nikakve.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *