Prenosimo vam 10 koraka koje je čuveni profesor Solomon osmislio kako biste uspešno pronašli sve te izgubljene predmete koji vam hitno trebaju.

1. Ne traži histerično to što si izgubio!

2. Ti si izgubljen. Nema izgubljenih predmeta, samo nesistematične potrage.

3. Pravilo 3C – Comfort, calmness, confidence (komfor, mirnoća, samopuzdanje). To znači da bi trebalo da se opustite, smirite i sa uverenjem da ćete pronaći izgubljeni predmet krenete u osmišljenu akciju.

4. Kriju se tamo gde su obično. Izgubljeni predmeti su najčešće na najlogičnijem mestu odnosno tamo gde ih inače držite.

5. Kućno premeštanje. Setite se gde ste sve vi i vaši ukućani koristili neki predmet.

6. Gledate u njega. Moguće je da gledate u izgubljeni predmet i da ga ne vidite. Pogledajte ponovo ali pažljivo i smireno. Zamislite kako predmet izgleda i ponavljajte njegovo ime.

7. Kamuflaža. Nemojte da vas prevari kamuflaša odnosno drugi predmeti koji su možda zaklonili ono što vi tražite.

8. Razmislite ponovo. Vi ste ga negde ostavili, tako da morate da znate i gde se to dogodilo.

9. Pozabavite se detektivskim poslom. Analizirajte svoje postupke kao detektiv. Otkrijte gde ste išli i šta ste radili i tražite svuda okolo.

10. Niste vi! Možda je neko drugi pomerio vaš predmet ili ga pozajmio. Pričajte sa ukućanima.

Ako vam ni ovo nije pomoglo onda skinite celu knjigu u pdf formatu i pročitajte 100 i kusur strana na temu pronalaženja izgubljenih predmeta. Onda ne samo što ćete moći da ih pronađete već ćete biti u stanju i da napišete doktorsku disertaciju o toj temi.

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime