Naravno da život nije lak, da ima problema, da stvari ne idu uvek onako kako zamišljamo. Ali to nije razlog da budete negativni, da postanete gubitnik, da gunđate, da budete dosadni i sebi i drugima. Važno je biti pozitivan čak i u najgorim trenucima. Evo načina kako da to i ostvarite.


Budite iznad situacije
 
Bez obzira koliko se trudili ne možemo da izbegnemo negativne situacije. Zato morate biti pripremljeni za njih. Sve što se desi moralo je da se desi, kaže jedna izreka. Zato otvorite um i srce i budite spremni. Tada vas ništa neće iznenaditi. A sve što dođe moraće i da prođe, samo treba izdržati i znati da će sve proći.
 
Buđenje
 
Probudite se rano, čak i ako niste ranoranilac. Videćete koliko je lepo kad dan uhvatite od njegovog početka. Imaćete više energije, bićete spremni za sve što se dešava. Kada ustanete rano imaćete vremena za sve one male stvari koje nikada ne stignete da učinite za sebe, čitanje knjige, slušanje muzike, vežbanje, trčanje, meditaciju.
 
Vežbe
 
Vežbe su odlične za fizičko ali i psihičko zdravljle. Pomažu da se sa emotivnim problemima lakše nosite. Vežbanje je korisno i za anksioznost, depresiju, oslobađa stresa.
 
Planovi
 
Napravite plan za svaki dan. Organizujte se i tada ćete moći da uradite sve kako treba, radićete sigurnije i brže. Fokusirajte se na prioritete pa ćete imati vremena i za manje važne stvari. Glavu gore i verujte u bolji život.
 
Izreke
 
Sigurno imate izreke koje volite. Odbacite one negativne i zapamtite samo one koje ulivaju pozitivnu energiju. I kada dođe loš dan, setite se izreka koje će vam dati inspiracuju i motivacuju da ostanete pozitivni i kada se šef istresao na vas, kada su deca dobila loše ocene u školi, kada je partner ostao duže na poslu a vama uvalio sve obaveze.
 
Smeh
 
Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite ako želite da ostanete pozitivni i u najgoroj situaciji je smeh. Nasmejte se, nasmejte se lošem danu, izazovnim situacijama i sve će biti lakše. Ništa vas ne može poremetiti ako vi to ne dozvolite a osmeh je najbolje odbrambeno sredstvo.
 
Govor
 
Veoma je važno ono što govorite. Izbacite iz svog govora reči poput, grozno, jezivo, nemoguće, neću, ne mogu i koristite umesto njih neverovatno, fantastično, divno, lepo, potrudiću se, ja to mogu. Videćete vrlo brzo pozitivnu promenu i kod vas i kod onih kojima govorite. Ljudi ne vole kada ih obasipate negativnim mislima, kada se istresete i odete a oni ostanu zatrpani.
 
Knjiga
 
Oni koji vole da čitaju uvek će u teškim situacijama naći spas u dobroj knjizi. To će pomoći da ostanete motivisani, da prevaziđete izazove i nastavite dalje znajući da sve prolazi i da će ono što je bilo loše proći a da će neki lepi trenuci obasjati vaš život. Ako ne volite knjige gledajte filmove, slušajte muziku. Na svaki način se trudite da vas ne obuzmu negativna osećanja. Trud se isplati.