Verovatno se i vi sekirate koliko je sve skupo i kako samo puno novca trošite na hranu, odeću, ali i sve ostale stvari. E pa The Wall Street Journal ima par ideja koje će vam pomoći da uštedite. A oni znaju oko novca.

 
Kupujte sezonski
 
To je valjda jasno. Ako planirate da u januaru jedete jagode, teško da ćete moći da uštedite. Ista stvar je i sa tehnikom ili odećom. Recimo nemojte kupovati televizor pred Novu godinu, kada će to uraditi svi. Ili nove zimske cipele u septembru. Sačekajte da prođe navala i onda odaberite najbolju ponudu. Što se tiče hrane, birajte lokalnu i onu kojoj je sezona.
 
Čekajte rasprodaje
 
Pokušajte da nikada ne platite punu cenu proizvoda. Kako to da izvedete? Tako što ćete kupovati kada se pojavi dobra ponuda. Recimo da idete u nabavku u veliku prodavnicu par puta mesečno. Ako vidite odličnu ponudu praška za veš ili recimo paste za zube, kupite ih iako vam u tom trenutku ne trebaju. Isto je i sa odećom. Izbegavajte da dođete u situaciju da morate da kupite nešto. Zato što ćete tada platiti punu cenu. Kupujte kada naletite na nešto povoljno nasuprot tome iako vam to nije neophodno u tom trenutku.
 
Vreme štedi novac
 
Vreme jeste novac. Ali i novac je novac. Zato potrošite malo vašeg vremena da biste uštedeli. Obiđite više prodavnica. Pratite internet, gledajte promo kataloge koje dobijate u pošti.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime