Kada su avio karte najjeftinije? Brojne su teorije i istraživanja na tu temu. A novi podaci otkrivaju kada bi STVARNO trebalo da kupite karte i najbolje prođete.Zanimljivo je da se novi podaci razlikuju od onih prethodnih godina.

CheapAir.com je analizirao čak 917 miliona tarifa tokom 2018 godine i definitivno postoji najbolji trenutak kada bi trebalo kupiti karte za putovanje avionom.

Evo šta su sve otkrili.

Kada su avio karte najjeftinije?

U proseku se cena avionske karte menja čak 61 put od otvaranja prodaje pa do pre zatvaranja gejta. Najniže cene karata su bile u periodu od četiri meseca pa do tri nedelje pre leta. Ipak, najveća šansa da ćete najmanje platiti kartu je ako je kupite tačno 76 dana pre leta.

To je dosta drugačije u odnosu na ranije godine, kada je idealan trenutak bio 54 dana pre putovanja.

Trebalo bi da znate da ne važi pravilo – što pre to bolje. Ukoliko kupujete karte preko četiri meseca pre leta proćićete i do 50 dolara skuplje.

Što se tiče dana u nedelji bolje bi bilo da putujete radnim danima. Nedelja je nasuprot tome najskuplja. Utorak i sreda su najjeftiniji. Postoje i male razlike u trenutku kada kupujete kartu pa ćete najbolje proći ako kartu kupite utorkom.

Ima još.

Ako planirate da putujete tokom letnje turističke sezone, kada je najveća gužva na letovima, kupite karte 3 meseca unapred. Za putovanja na jesen 69 dana ranije je idealan trenutak, dok su karte za putovanja tokom proleća i zime najeeftinije negde između ta dva perioda (između 2 i 3 meseca).

Dakle, najmanje ćete pogrešiti ako tražite avionske karte 2.5 meseci pre putovanja i planirate let za utorak ili sredu.

Ukoliko ne možete da kupite karte tako rano ili ste kasno isplanirali putovanje, onda je poslednji najbolji trenutak za kupovinu karata – tri nedelje pre leta.

Najgora opcija je da kupite avionske karte tokom poslednjih sedam dana pre leta kada ćete platiti oko 200 dolara više u proseku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime