Mark Boyle je naš idol. On od 2008. dodine živi bez novca. Tada se odrekao svog posla, novca i civilizacije kako bi dokazao da može da živi potpuno običnim životom bez stresa koje donosi sve nabrojano. On živi u prikolici na organskoj farmi u blizini Bristola u Velikoj Britaniji, gde volontira tri dana nedeljno. Boyle tamo uzgaja hranu za sebe, koristi peć na drva i proizvodi struju uz pomoć solarne ćelije na koju pokreće i kompjuter.

Kaže da je na ideju došao kada je shvatio da većina problema potiče od novca. “Zato sam odlučio da se odreknem novca. Prodao sam brod u kome sa živeo i dao otkaz. Napravio sam listu svega što sam kupovao i pokušao da pronađem način da sve to nabavim na drugi način", rekao je Boyle i dodao da mu za sada sve uspeva.

 

On je rekao da je bez novca za sve potrebno više vremena, pošto recimo pranje improvizovanim deterdžentom koji sam pravi traje 2 sata. "Projekat traje godinu dana, ali ja toliko uživam u svemu da ću nastaviti ovaj život. Nikada nisam bio srećniji i u boljoj formi", rekao je Boyle koji je u međuvremenu osnovao društvenu mrežu Freeconomy sa 17.000 članova. Čak je i izdao knjigu "The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living".