Yousef je Dj i producent koji živi i udiše house muziku i verovatno je jedan od retkih Dj-eva koji uvežbava svoje setove kako bi ih doveo do perfekcije. Jedan od trenutno najboljih UK DJ-eva, Yousef je počeo da se bavi ovim poslom 1991. godine i kao mnogi njegovi predhodnici bio je pod uticajem hip-hopa, dok nije otkrio ukus house muzike. Kako kaže prvi setovi koji su mu “oduvali glavu”, bili su rani setovi Carl Cox-a i Roger Sanchez-a, a svakako najveći uticaj na njegov rad imali su Derrick Carter, Sneak, Onionz i Laurent Garnier.

Yousef je u saradnji sa Steve Mac-om (Rhythm Masters) osnovao dvojac Drum Bums. Njihove singlove “I Like This/The Darkness“ i “Circus Parade” su puštali sva bitnija DJ imena Tong, Roger Sanchez, Satoshi Tommie, Erick Morillo, Roger Sanchez, Pete Tong, Tim Deluxe i Darren Emerson.

Krajem 2002. počinje da promoviše svoje ‘Circus’ večeri u jednom pozorištu u Liverpulu koje je za godinu dana postalo nezaobilazno mesto provoda, privukavši sva poznata svetska DJ imena. Posle dve godine uspešnog rada, klub je dobio nagradu “BBC radio one Best club 2004”. Pored obaveza u klubu, Yousef je stalno na turnejama i u studiju, a prošle godine je zajedno sa Steve Mac-om završio i svoju prvu vokalnu kompilaciju pod nazivom “The Idea”, koja je izazvala dosta pozitivnih reakcija na WMC.

U 2007. godini potražite i novi CD “Circus Sessions” koji je miksovao za Ministry of Sound.

TUBORG žurka koja je treća po redu u okviru zimskih dešavanja, ugostiće još jedno ime iz sveta elektronske muzike, DJ CJ Mackintosh-a, koji dolazi iz Velike Britanije. Ova Tuborg žurka održaće se 7. decembra u klubu Studio u Nišu sa početkom u 22h, a pored inostranog gosta, CJ Mackintosh-a nastupiće i Selected DJ’s. S obzirom da je žurka promotivnog karaktera,  besplatne ulaznice su neophodne  i deliće se putem svih vrsta medija, po klubovima i kafićima. 

CJ Mackintosh / Kada pogledate na Britansku klubsku scenu CJ Mackintosh je jedno od nezaobilaznih DJ imena. Iako već dve decenije radi na elektronskoj muzičkoj sceni, nikada nije želeo da proslavi svoje ime, već muziku koju pušta.

CJ je izdao nekoliko mix albuma I radio je sa mnogobrojnim poznatim imenima, od kojij se izdvajaju: Coldcut, Janet Jackson, Whitney Houston, De La Soul, Inner City.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime