Pandemija covid 19 donela je nova pravila ponašanja i zato se sve češće pitamo kada će se život koliko toliko vratiti u normalu. Leto dolazi pa i vreme odmora i normalno da smo zainteresovnai da se mrdnemo iz svojih domova.

Izgleda da je došlo vreme polaganog ukidanja ograničenja u mnogim zemljama.

Grčka je najavila da će od 3. maja biti otvorene bašte i restorani a od 15. maja putnici koji su vakcinisani ili imaju negativan test ponovo će moći da idu u Grčku. Kako je najavljeno na plažama u restoranima neće biti muzike jer je ustanovljeno da muzika zahteva i glasniji razgovor što može da utiče na širenje virusa.

Ublažavanje mera najavljeno je ili je već počelo u Britaniji, Švajcarskoj, Italiji, Portugaliji, Holandiji, Francuskoj.

Otvaraju se postepeno restorani, škole, bioskopi, prodavnice, prodavnice koje do sada nisu radile.

U Italiji su otvoreni pozorišta, bioskopi, bašte, škole i to u 15 žutih zona. U Italliji je bilo zabranjeno putovanje između regija a sada je i to dozvoljeno.

Tek u maju i junu biće otvoreni bazeni, sportske hale. Ali policijski čas traje od deset uveče do pet izjutra.

U Švajcarskj su pored škola otvoreni i restorani, proavnice, koncertne dvorane, bioskopi, pozorišta, muzeji, sportske hale i takmičenja uz prisustvo publike naravno sa ograničenjima.

U Holandiji su otvorene terase, ukinut policijski čas, prodavnice koje nisu bile bitne za svakodnevni život.

Britanija je imala veliki broj zaraženih ali je vakcinacijom i merama virus počeo da se smiruje. Otvorene su terase restorana, muzeji, prodavnice koje nisu bile neophodne, frizerski saloni.

Kada se u maju otvore hoteli, restorani i ustanove kulture u Austriji da biste ušli u njih moraćete da pokažete negativna test, potvrdu o vakcinaciji ili antitelima.

U Danskoj je aktuelan korona pasoš. Ako ga imate moći ćete u kafiće i u baštice, muzeje, sportske sale i skoro svuda jer imate pasoš.

U Francuskoj su otvorene osnovne i srednje škole, odobrena dnevna putovanja. Polovinom maja se otvaraju bašte restorana, radnje koje do sada nisu radile, ustanove kulture, Tada bi policijski čas bio pomeren na 21 čas a u junu na 23 časa. U junu se njavljuje otvaranje restoran, teretana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime