Neplanirano sletanje aviona Germania na liniji Priština – Dizeldorf na beogradski aerodrom dogodilo se zbog pogoršanog zdravstvenog stanja jednog putnika, kojeg je preuzeo Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd, rečno je danas Tanjugu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Avion je sleteo u sredu, 15. oktobra u 11.27, nakon najave o pogoršanom zdravstvenom stanju jedne putnice.

U odgovoru koji je dostavljen Tanjugu navedeno je da "po uobičajenoj proceduri koja se u takvoj situaciji primenjuje, putnika je preuzeo Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd".

Aerodrom "Nikola Tesla" navodi da se za sve informacije o procedurama koje se primenjuju prilikom zdravstvenih pregleda putnika koji avionom dolaze u Beograd treba obratiti Ministarstvu zdravlja, čija je nadležna inspekcija stacionirana na beogradskom aerodromu.

Radiotelevizija Srbije je prenela da žena zbog koje je prinudno sleteo avion sa leta Priština – Dizeldorf na aerodrom "Nikola Tesla" nema ebolu i da je zadržana u ambulanti zbog zdravstvenih smetnji koje nisu prouzrokovane zaraznom bolešću.

Žena je, kako je rečeno RTS-u, imala smrtni slučaj u porodici i bila je pod sedativima usled čega joj je pozlilo.

Šef graničnih sanitarnih inspektora Zoran Nikolić naglasio je da svi putnici kojii dolaze iz ugroženih područja gde vlada epidemija ebole stavljaju se pod zdravstveni nadzor.

"Kontrola je pojačana i obavlja se na svim međunarodnim letovima", rekao je Nikolić.

On je pojasnio da se temperatura meri digitalnim termometrima onim putnicima koji dolaze iz zemalja zapadne Afrike.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime