Sneg je padao cele noći u Srbiji, a temperature su u celoj zemlji oko minus deset. Prognoza kaže da će se ovakvo vreme nastaviti i preko vikenda a da će sneg sa kraćim prekidima sve vreme padati.

U Hidrometeorološkom zavodu Srbije najavljuju veoma hladno vreme u sledećih nedelju dana, često sa snegom.

> Kako da preživite zimu!

Danas je u Beogradu snega 10 santimetara, a temperatura je minus devet. Najniža temperaturu jutros u Srbiji zabeležena je na Crnom vrhu minus 19 stepeni.

Na Zlatiboru je palo četiri santimetra snega, u Nišu 10, kao i Dimitrovgradu i Leskovcu. U mnogim opštinama je uvedeno vanredno stanje, a neka mesta su i sasvim odsečena od sveta. Snega ima toliko da zimske službe ne mogu da ga raščiste, zbog čega je u Beogradu od jutros saobraćajni kolaps.

Hladan front iz Sibira počeo je da se širi i na zemlje na zapadu i jugu Evrope, a sneg je, što je prava retkost, padao i u Atini i u Istanbulu. I hrvatsko primorje je zavejano, pa sneg pada i na ostrvima na Jadranu.

Doktori beogradske Hitne pomoći savetuju svima koji ne moraju da ne izađu iz kuće, ali imaju i savete za one koji će neko vreme provesti napolju. Pročitajte šta kažu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime