1. Bakica u redu

flickr: paul bence

Odigrava se jutros u prodavnici.

Svima nam se desilo. Čekamo u pošti, prodavnici ili zapravo bilo gde i pojavljuje se fina bakica kojoj biste na prvi pogled pomogli da pređe ulicu, poneli torbu ili uradili zapravo sve što vas zamoli.

Ali ne, fina bakica neće nikoga zamoliti. Fina bakica će stati ispred svih kao da niko drugi ne postoji.

Jutros čekam za meso u prodavnici. Bakica se probija pored svih i staje ispred mene. Naravno nikog ništa ne pita i odmah traži meso. Mesar joj kaže da sam ja na redu.

Ok, možda je to slučajnost. Možda ih bole noge ili žure.

Ali evo još 3 situacije koje nesumnjivo dokazuju da su fine bakice najgore.

2. Bakica sa pijace

flickr: anthony joh

Odigrava se u apoteci ovog proleća.

Možda ste i vi od onih koji i dalje vole da odu na pijacu, popričaju sa seljacima, kupe tikvice i paradajz od bakice. Možda zato što nije prskan ili zato što hoćete da pomognete tim ljudima.

Ali priča koju sam čuo iz druge ruke govori da to možda i nije najbolja ideja.

Ulazi fina bakica sa Kalenić pijace u obližnju apoteku i traži kontraceptivne pilile. Farmaceuti se prvo zbune, ali onda pomisle da možda baka kupuje za unuku.

Pitaju je da li zna kako se koriste.

Kaže zna baka.

Ali ne trebaju joj anti bebi pilule za nju ili za unuku, već za paradajz kojim ih prska. Kaže njen je najveći i najlepši na Kaleniću zbog antibebi pilula.

I sada zamislite da kupite paradajz od te fine bake. I sa svakim zalogajem unosite gomile i gomile hormona koji će vam napraviti haos u organizmu. Zamislite da možda pokušavate da ostanete u drugom stanju ali vam ne ide, a ne znate da je zbog fine bakice i njenog paradajza.

Zamislite šta se dešava sa prirodnim okruženjem i životinjama u sredini zasićenoj hormonima.

3 Fina bakica koja psuje

flickr: Artibop

Odigrava se u parku prošle nedelje.

Pre nekoliko dana igramo se sa ćerkom koja trči oko male nizbrdice. Prolazi fina baka iz komšiluka i kaže: “Pašćeš, pašćeš”. Ignorišemo baku, pošto deci ne bi trebalo da se govori da će pasti. Baka nastavlja pa onda prekorno roditeljima kaže: “A zašto ne idete na tobogan, tu će pasti?” Ja kažem da neće pasti i da je ona vešta devojčica. Bakica odlazi i dva metra dalje čujem je kako nas psuje najcrnjim psovkama koje sam čuo, uz došli ste iz PM (nismo došli, tu živimo već 30 godina, a šta i da jesmo). Pitam je da li je meni nešto rekla. Bakica se okreće i besno kaže „a zašto bih tebi nešto rekla“, tonom i značenjem koji nesumnjivo poručuje: crkni balavče, na kolena pred bakicom.

4. Fine bakice i devojka sa psom

flickr: Chris Betcher

Odigrava se pre nekoliko meseci na Novom Beogradu.

Vozim bicikl i sednem na klupu da popijem vodu i pogledam poruke na telefonu. Pored je fontana i još jedna klupa na kojoj sede tri bakice iz kraja.

Dolazi devojka sa psom, pas uskače u fontanu. Fontana definitivno nije najlepša na svetu i voda nije najčistija na svetu. Bakice počinju da viču na devojku: zašto ga pušta u fontanu i da to nije u redu. Devojka ćuti. Bakice se razgoropade i počinju da pričaju kako se u fontani kupaju deca a ne psi (nije istina za decu). Onda i dodaju da bi devojka trebalo da šeta decu a ne psa. Na kraju im ni to nije bilo dovoljno pa je propisno izvređaju. Devojka i pas odu.

Čuvajte se bakica… i pogotovo Baka Dane. Možda vam rasturi vezu. Povoljno.

A umesto društvene analize i veze bakica i stanja u društvu, možda pitanja za koga su glasale devedesetih ili šta misle o recimo Albancima i Hrvatima bonus video: kako fina bakica iz Srbije pravi tortu za goste (vas):

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime