Svetski milijarderi se sele u Dubai. Ove godine je oko 20 milijardera kupilo nekretnine u Dubaiju.

Prema odeljenju za zemljište u Dubaiu obim prodaje nekretnina je u avgustu povećan za 136,5% u odnosu na isti mesec prošle godine. Prodaja vila porasla je za 124%, piše forbes.com.

Prodaja luksuznih nekretnina je bila i ranije aktuelna ali ovoga puta je drugačije jer ih ljudi kupuju da bi živelli u njima sa svojim porodicama. Preseljavaju tu svoje firme i kancelarije.

Bogati odjednom žure da kupe što pre luksuzne nekretnine, konstatuje se u tekstu.

Milijarderi dolaze iz SAD, Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke. Povećano je interesovanje i iz Hong Konga, Singapura.

Početkom pandemije covid 19 hiljade kvalifikovanih emigranata vratili su se svojim kućama jer su se troškovi života povećali, poslovi su stagnirali.

Kako bi se zaustavili ovi trendovi država je počela da nudi “zlatne vize” onima koji su postigli dobre poslovne rezultate ili su odlični u svojim poslovima. Tako vize dobijaju uspešni preduzetnici, nagrađivani glumci i najbolji studenti.

Takođe, kompjuterskim stručnjacima je ponuđeno 100.000 zlatnih viza. Želja je da Dubai postane važno stecište tehnološkog napretka.

Sve ovo učinilo je Dubai privlačnim za bogate. Ali možda je Dubai još zanimljiviji jer nema poreza na prihod. Kada drugi delovi sveta, posebno SAD, Velika Britanija oporezuju porez na bogatstvo kako bi se umanjili gubici zbog pandemije, Dubai je svakako mnogo privlačniji.

“Ovde je vrlo bezbedno za moju decu. LA nije ono što je bio. Kriminal je porastao tokom pandemije covid 19”, rekao je tehnološki preduzetnik koji je u Dubai došao sa porodicom, 30 luksuznih automobila i porodičnom kancelarijom koja upravlja stotinama miliona dolara privatnog bogatstva.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime