Mora da se i vi od jutros bavite zaista poprilično čudnim izvlačenjem Lotoa koje se sinoć odigralo?

Dakle, izvučen je broj 27, ali se na grafici prikazao broj 21. A onda je ubrzo STVARNO izvučen i broj 21.

Voditeljka se zbunila i sve je delovalo neuobičajeno. To su činjenice. Ali mnogi su odmah zaključili da je ovo definitivni dokaz da je Loto namešten.

Samo da li je tako?

Možda jeste. Ali možda baš i ne.

Pogledajmo šta kaže statistika.

Za početak trebalo bi da znate da je šansa da ćete osvojiti sedmicu na našem Lotou poprilično mala. Tačno. 1:77,519,922,480.

I sada vi verovatno mislite nešto poput: Pa kolika je tek šansa da se stvarno izvuče broj 21 pošto je unapred napisan na grafici?

Zapravo poprilična.

Pošto su već izvučena 4 broja, dakle ostaju još 3 prilike da se izvuče broj 21, a svaki put se šansa povećava pošto se broj kuglica u bubnju smanjuje. Tako će u petom izvlačenju verovatnoća biti 1/35 odnosno 2.9 posto, a u poslednjem izvlačenju oko 3 posto pošto su ostala 33 broja. Što znači da imamo 3 izvlačenja sa oko 3 posto šansi. Što uopšte i nije malo. I ne spada u nemoguće.

Uz to, sedmica u ovom kolu nije ni izvučena. Što teško da je znak da je neko namestio izvlačenje.

E sad, da li je normalno da se ovakve stvari dešavaju u tako ozbiljnoj emisiji kao što je Loto? Naravno da nije i naravno da bi objektivno trebalo ispitati sve okolnosti događaja.

 

Inače, možda će vas zanimati da postoji nekoliko stvari za koje je mnogo veća verovatnoća da će se dogoditi pre nego što dobijte na lotou:

– Da umrete od ujeda ose
Šanse: 6.100.000 prema 1

– Da postanete filmska zvezda

Šanse: 1.505.000 prema 1

– Da se udavite u kadi

Šanse: 840.000 prema 1

– Da izlazite sa top manekenkom

Šanse: 88.000 prema 1

– Da vas ubiju

Šanse: 18.000 prema 1

– Da umrete od udara asteroida

Šanse: 12.500 prema 1

I na kraju još jedna priča o Lotou i zašto ga možda ipak dobijete.

Naučnici su se bavili šansama na Lotou. I mala je šansa, to smo već otkrili. A onda su pozvali ljude da sa njima podele svoje neverovatne događaje kako bi izračunali kolika je šansa da se nešto dogodi.

I tako im se javila žena koja je dva puta osvojila loto premiju za samo 4 meseca. I otkrili su da je imala šansu 1 prema 17 triliona da se to dogodi. Ali pazite ovo. Šansa da će NEKO uspeti da dobije dva puta loto za 4 meseca je bila 1 prema 30. Što znači da je "čudesni" dobitak bio praktično zagarantovan.

 

1 KOMENTAR

  1. A da malo ne preteruješ i ne lupaš u vezi sa nameštanjem loptica, uvaži sve okolnosti i oko uplata i oko vremena, i oko loptica i oko temperature, i na kraju ažurnost LOTO-a usmerene na završnoj fazi računarske obrade…. mislim! Ne brani ono što ne znaš!!!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime