Danas je već 30 stepeni, pa kapiramo da ste već počeli da razmišljate o idealnim letnjim odevnim kombinacijama! Zato pazite dobro šta imamo da vam kažemo!

 

Mi ovog leta nosimo samo crno! I to ne zato što smo postali gotik i šminkamo se crnom senkom već zato što su nam tako rekli fizičari.

Bela boja nije najbolje rešenje za letnji period. Već je to, sasvim suprotno, NAJGORE!

Stvar je čisto naučna! Evo objašnjenja.

Kao što ste verovatno čuli, bela boja odbija sunčevu toplotu bolje od crne. Istina! Bela boja reflektuje određene frekvencije bolje nego crna, pa samim tim sprečava da ta toplota dođe do vas! Pa u čemu je onda caka?

U tome što bela boja takođe odbija i vašu ličnu toplotu i vraća vam je. I da, to upravo znači da će bela odeća učiniti da se bukvalno pretvorite u malu pokretnu rernu pošto će umesto da toplotu propusti, reflektovati nazad ka vama. I biće vam jako, jako vruće!

I tu dolazimo do zaključka da je odeća crne boje najbolja za rashlađivanje. Ona će upiti svu tu vašu toplotu i onda je proslediti u atmosferu i pomoći vam da se rashladite.

Tako da nabacite crnu! Biće vam prijatnije i izgledaćete kul!

 

Saznajte još praktičnih saveta za leto i putovanja!

7 KOMENTARI

 1. Ne treba vam fizičar.
  Izađite na sunce sa belom i crnom majcom – ako niste do sada nikad, pa sami vidite rezultat.
  Smešno, a ko je izvor ovog “naučnog” otkrića i ko su ti “fizičari”.

 2. Koji kreten je napisao ovaj tekst i još tvrdi da su to fizičari rekli. Bela boja odbija SVETLOST bolje od crne (i to višestruko bolje),a to nema nikakve veze sa telesnom toplotom, osim ako ljudi ne počnu da svetle (kao autor ovog teksta, možda).

 3. Šta mislite, zašto arapska plemena nose crno? Ne pričam o šeicima koji imaju način da se rashlade, već o plemenima po pustinji?

  Zato što kod nas svi znaju sve najbolje, zato nam je ovako kako nam je…

  Čuj ovog, svetlost, fizičar hahah 😀

 4. Prijatelju,oni nose VISESLOJNU odecu,koja ne dozvoljava da toplota dopre do njihovih tela,a crno verovatno nose iz prostog razloga-belo bi posle jednog dana bilo prljavo.Zaista bih voleo da cujem ime tog fizicara koji je ovako nesto izvalio.Ako ga autor teksta nije sanjao ili mu je to alterego…:-)

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime