Bloomberg u rubrici o luksuznim putovanjima piše da, iako Hrvatska ima obalu dužu od francuske i portugalske zajedno i više ostrva nego Maldivi, treba da zaboravite ovu zemlju i ovog leta posetite “pravi” Balkan.

Umesto Hrvatske idite na Bled u Sloveniji, Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori, planinski masiv Prokletije u Albaniji, Mostar u Bosni i Hercegovini i Sofiju u Bugarskoj.

Bloomberg piše da Crna Gora ima izvanrednu reputaciju zbog divne jadranske obale i raznovrsnih nacionalnih parkova. Autor predlaže da tu provedete od tri do pet dana i da se prvo zaputite prema Kotoru. Zatim odvojite dan za obilazak Nacionalnog parka Lovćen, a osim toga predlaže posetu manastiru Ostrog, grada Plužine i Nacionalnog parka Durmitor.

Na njegovoj listi balkanskih zemalja koje treba posetiti ovog leta je i Mostar koji je, navodi autor, kulturni kapital regije. Obavezna destinacija je obnovljeni Stari most koji je važan primer islamske arhitekture iz 16. veka.

Predlaže i da posetite Sofiju, glavni i najveći grad Bugarske. Navodi da je Sofija postala moderna destinacija koju zbog izvrsnih restorana i impresivnog broja javnih parkova upoređuju sa Pragom, Budimpeštom i Berlinom (samo mnogo pristupačnijim).

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime