Vremenska prognoza za doček Nove godine 2019 je sve izvesnija i čini se da već imamo dobre naznake o tome šta nas čeka. Odnosno, velika je šansa da znamo šta nas čeka a meteorolozi su već objavili svoje prognoze za Novu godinu 2019. Naravno, stručnjaci uvek ističu da je tačnu prognozu moguće dati za najviše 5 dana, a sve posle toga donosi određenu neizvesnost. Ipak, čini se da nas čekaju dosta stabilne vremenske prilike u periodu oko praznika, pa evo šta ukazuje prognoza.

Nekoliko stvari bi trebalo da znate pre svega. Domaći stručnjaci ističu da naravno postoji šansa da će biti snega, ali da je ona obično dosta mala. Tačnije, u Srbiji svega jednom u pet godina pada sneg za Novu Godinu. Čini se da prognoza ukazuje da će tako biti i ove godine, odnosno da će doček proći bez ozbiljnih padavina i snega.

Ovde imate opširnu vremensku prognozu za celu zimu 2019.

Što se tiče temperature, izgleda da ćemo u Novu godinu ući u minisu. Tih dana bi dnevne temperature trebalo da budu malo iznad nule, a minimalne, noćne nešto ispod.

Sve to ukazuje da će vremenske prilike biti u okvirima višegodišnjih proseka po pitanju padavina ali i temperatura. Odnosno, ne očekuju se nikakvi ekstremi u Srbiji u prazničnim danima. Prognoza do kraja decembra podrazumeva još nekoliko hladnih dana, dok će se temperature u plus vratili do kraja ove nedelje. A onda nas sve do kraja meseca očekuje stabilnije vreme, verovatno bez padavina uz temperaturu malo iznad nule.

Evo šta kažu različiti meteorolozi:

Vremenska prognoza za Novu godinu 2019 – HIDMET

vremenska-prognoza-za-novu-godinu-2019

Hidmet u dugoročnoj vremenskoj prognozi ukazuje da će krajem decembra biti šansi za padavine i sneg, a da će temperature biti oko ili malo iznad nule.

Vremenska prognoza za Novu godinu 2019 – AccuWeather

vremenska-prognoza-za-novu-godinu-2019

AccuWeather prognozira temperature oko nule za doček Nove godine 2019, ali ističu da sneg može da padne 29. decembra, dok ne očekuju padavine 30. i 31. decembra. Ipak, susnežica, kiša i sneg bi mogli da padnu po njima 2. i 3. januara 2019.

Vremenska prognoza Nova godina 2019 – The Weather Network

vremenska-prognoza-za-novu-godinu-2019

The Weather Network u dugoročnoj prognozi ne iznosi šanse za padavine ali njihovi algoritmi predviđaju temperature u plusu za sam doček Nove godine 2019.

Vremenska prognoza Nova godina 2019 -BBC

vremenska-prognoza-za-novu-godinu-2019

BBC takođe ne očekuje padavine u Srbiji krajem decembra, a temperature će i po njima biti oko nule uz umereno oblačno vreme.

Dodatak:

Evo ga i prvi desetodnevni model sa SevereWeather koji ukazuje da bi baš za doček mogao do Balkana i Srbije da dođe hladni talas sa severa koji će spustiti temperature a možda i doneti padavine:

Pročitajte i:

Najbolja putovanja za Novu godinu 2019
Jeftini pokloni za Novu godinu 2019
Najbolji pokloni za Novu godinu 2019
Haljine za Novu godinu 2019
Novogodišnje zimske 2019 rasprodaje
Novogodišnji pokloni za decu (2019)
Kupovina novogišnje jelke
Kako okititi jelku?
Nova godina 2019 bez poklona

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime