Ako vas zanima vremenska prognoza u julu i avgustu odnosno do kraja leta imamo dobre i imamo loše vesti.

Ukoliko volite vrućine dobra vest je da će se leto vratiti. Loša vest je da bi do kraja jula moglo da se zadrži promenjivo vreme.

Sve do kraja ovog meseca temperature će biti do 30 stepeni, ali uz manje kiše nego u prvoj polovini meseca.

“Toplije vreme očekuje nas od srede, ali ne tako kako smo navikli, da vežemo desetak dana tropskog i sušnog perioda. Biće sunčano, a u Vojvodini i jugozapadnoj Srbiji očekuje se i nešto pljuskova, ali ne toliko obilnih kao do sada. Od avgusta kreće lepše vreme”, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Pravo leto se očekuje tek u avgustu sa temperaturama preko 30 stepeni. Ipak, i tada će biti kišnih dana a temperature će biti daleko od tropskih.

Zanimljivo je da su domaći stručnjaci iz RHMZ prognozirali pakleno leto. I čini se promašili. Sa druge stane, britanski servis Accuweather je još na proleće rekao da će se Zapadni Balkan suočiti sa veoma kišovitim i hladnijim letom od proseka.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da je na promenu prognoze najviše uticao drastično hladniji Atlantski okean od očekivanog. Po najavama iz ovog zavoda, tokom jula i avgusta u našoj zemlji temperature će, uglavnom, biti u granicama višegodišnjeg proseka, pišu Novosti.

Tokom avgusta se očekuje srednja temperatura vazduha za stepen iznad proseka, uglavnom u severnim i istočnim delovima Srbije, dok se u ostalim delovima očekuje u granicama višegodišnjeg proseka. Prosečna srednja temperatura za Beograd u julu je 24, a u avgustu 23,7 celzijusa.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime