Usled nužde i preživljavanja u klasičnom smislu, izbegavamo da priznamo sebi da radimo ono što nas ne hrani duhovno ili emotivno. E pa evo nekoliko znakova koje svi ignorišemo nam govore da li smo na pravom mestu od 9 do 5.

Ne možete da se probudite ujutru

Prvi znak da ne želite da ustanete iz kreveta i da se preselite na radno mesto jesu tri zvona na koja reagujete prekrivanjem glave jastukom. Ako se budite teško i osećate se iznureno, to je još jedan znak. Kada vaše telo ne želi da se pokrene, definitivno imate problem sa svojim poslom. Kada volite ono što radite, nije vam problem ni da sasvim umorni odete na posao.

Ne družite se sa kolegama

Ne treba sa svima da budete prisni, ali kada izbegavate i pauzu sa kolegama sva je prilika da vas posao toliko guši da ne želite ljude koji vas na to podsećaju. Bez povezanosti sa njima na radnom mestu teško da postoji motivacija.

Ne volite nova zaduženja

Jedan od osnovnih znakova da niste srcem u poslu. Kako ste dospeli tu i da li vam to prija? Da li želite da budete tu? Da li vas posao stimuliše? Ako je odgovor negativan, ne treba ni da budete tu.

Ne završavate zadatke na vreme

Da li ste u svemu tačni i dovoljno motivisani? Ako ne uspevate da odradite sitne obaveze na vreme to ni ne želite da uradite. Svaki sledeći zadatak će još više kasniti a vi ćete se uvek osećati gore. Ovo se ne odnosi na bolest, privatne probleme i odmor. Ako ne uspevate da završite obaveze u toku radnog dana za koje imate dovoljno vremena znači da vam je sve drugo bitnije.

Kada se demotivišete

Ako u toku radnog vremena mislite da bi vam na gorem poslu bilo bolje, samo da niste tu gde jeste, vreme je za promene ali nabolje. Nikad nije dobro samog sebe demotivisati. Počnite već da tražite drugi posao. Samo vi možete napraviti taj korak.

Žalite se na posao u svakom razgovoru

Ako nijedna kafa sa prijatlejima ne može da se završi a da vi ne skrenete u priču o nezadovoljstvu svojim poslom, već ste opterećeni i treba vam promena. Posao se, u većini slučajeva, ne nosi kući i to je znak da ste rob sistemu koji vas guta dok dišete.

Nije vas briga ako vas otpuste

Kada nešto volite želite da ga zadržite. Svejedno nije reč koju treba primeniti na posao i karijeru. Posao treba da vas stimuliše, pomogne vam da napredujete u svakom smislu i postanete bolji. Ako vas otkaz sačeka a vi ste ravnodušni, potrošili ste svoje vreme na grešku. U ovom slučaju, ostanite dobar radnik do kraja, uskoro vam možda zatreba preporuka.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime