Nova godina 2018 se opasno približava. A to znači i da na nekoliko mesta po Srbiji i Beogradu možete da pronađete odlične Novogodišnje vašare. Evo šta bi trebalo da posetite i naravno probate:

Beograd – Trg otvorenog srca

U Beogradu je od 1. decembra otvoren Trg otvorenog srca koji se proteže od Knez Mihailove pa do spomenika Knezu Mihailu.

Ukrašene drvene kućice lokalnih zanatlija donose širok asortiman suvenira, novogodišnjeg nakita, dekupaža, ukrasa, igračaka, kafe, čaja i drugih napitaka, različite slatkiše i druge vrste prehrambene robe.

Naravno najtraženiji je takozvani Beogradski odžak kolač, što je zapravo verzija čuvenog mađarskog kurtosh kolača. Preporučujemo i kolače sa Baileys likerom i obavezno kuvano vino.

Novi Sad – Winter fest

Winter fest u Novom Sadu se održava od 23. 11. do 30. 12. i ima ambiciju da postane najbolji Christmass market u Srbiji. Tu je raspevana jelka sa decom iz novosadskih škola ali i odlična ponuda hrane i pića. Možete da se provozate fijakerom, posetite koncerte i pogledate izložbu novosadskih fotografa. Mađarski kurtosh kolač se naravno podrazumeva U Novom Sadu.

Beograd – Božićno seoce kod Hrama

božićni-vašari-2018

Od 4. 1. do 28. 1. 2018. godine ispred Hrama Svetog Save održava se Božićno Seoce kod Hrama.

Biće tu raspevana jelka, dečiji horovi i naravno božićni vašar sa ponudom poslastica i suvenira uz pravu atmosferu pravoslavnog Božića.

Beograd – Christmas Platz

božićni-vašari-2018

Christmas Platz se na platou ispred UŠĆE Shopping Centra otvara 15. decembra 2017. i radiće do 15. januara 2018. godine.

Sve ono što čini neizostavan deo tople praznične atmosfere i euforije, biće deo ovog Christmas Platza, od brojnih izlagača slatkiša, suvenira, ukrasa, kuvanog vina preko zabavnog muzičkog programa do Standup večeri.

Beogradski novogodišnji festival ( Novogodišnji vašar )

Na Beogradskom Sajmu od 16. do 30. decembra biće održan 57. Beogradski novogodišnji festival. Odnosno – Novogodišnji vašar.

Ali novo ime je donelo i novi koncept pa sve više nije namenjeno samo deci već ima nešto kvalitetniji program sa klizalištem i koncertima kao i ponudom poklona i raznih prazničnih đakonija.

Ipak, biće tu i zabavni park sa rekvizitima poput ringišpila. Ulaz je inače besplatan, kao i na svim manifestacijama.

A ako vas zanimaju i najbolje novogodišnje rasprodaje, ovde imate pregled kompletne ponude.

Subotički Vinterfest

Na Trgu republike u Subotici otvoren je sedmi po redu zimski vašar pod nazivom „Vinterfest“. Sve se održava na prostoru tzv. „Malog korzoa” do 13. januara 2018. godine.

Tematika ovogodišnjeg zimskog vašara, sa oko 70 objekata i 80 izlagača, je očuvanje tradicija narodnih rukotvorina, promocija različitih zanatskih proizvoda, domaće i organske hrane i gastronomska ponuda tradicionalnih jela regiona.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime