Britanski avanturista Kevin Šenon, koji je početkom februara započeo šetnju kroz Srbiju, prepešačio je oko 500 km krećući se od severa ka jugu zemlje.

Opremljen samo vrećom za spavanje, fotoaparatom i mobilnim telefonom, Kevin je proteklih mesec dana istraživao Srbiju u cilju dokumentovanja srpske kulture, mentaliteta, gastronomije, prirode i istorije.

„Ekspedicija je prerasla moja očekivanja. Moj plan je bio jednostavno da pešačim i upoznajem različite aspekte zemlje, a ustvari sam uživao u brojnim susretima sa divnim ljudima koji su bili neverovatno gostoljubivi. Primali su me u svoje domove i delili sa mnom svoje svakodnevne obaveze, lične priče i osećanja. Zahvaljujući velikoj podršci na svakom koraku, smatram da sam na najlepši način upoznao i zemlju i narod. Svuda sam se osećao dobrodošlim i zato mi je Srbija posebno draga“, izjavio je Šenon.

Kevin je svoju rutu započeo u Subotici 5. februara, odakle je preko Novog Sada, Beograda, Smedereva i Porodina, pešačio do Niša. Na svakih nekoliko kilometara, Kevina su zaustavljali meštani nudeći mu hranu, pozive za smeštaj i druženje.
„Prvobitni plan je bio da se moja zimska ekspedicija završi u Preševu, međutim, kako sam nailazio na srdačne reakcije, odlučio sam da usporim, više uživam u iskustvu i stignem do Niša kao krajnje destinacije. U blizini Niša uganuo sam članak tako da je ovo poslednji grad koji sam posetio za ovih mesec dana. Očekujem da ću se u vašu zemlju vratiti u julu, i pešačeći od juga ka severu, imati priliku da bolje istražim najjužnije predele Srbije."

O toku svog putovanja, Kevin je svakodnevno obaveštavao pratioce na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu i Vimeu, kao i na svom blogu, zahvaljujući Vip mobilnoj mreži koja mu je omogućila prenošenje utisaka u realnom vremenu tokom šetnje po Srbiji. Za samo mesec dana broj Šenonovih pratilaca na Tviteru je skoro udvostručen, a isto se desilo i sa prijateljima na Fejsbuku.

Kevinovu ekspediciju organizovala je Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, a Šenon je trenutno u potrazi za domaćim izdavačem koji će objaviti knjigu putopisa o našoj zemlji.

Nove avanture ovog britanskog pustolova možete da pratite na sajtu http://www.becauseitisthere.co.uk.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime