U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ali već sutra krajem dana očekuje nas naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinama i padom temperature. Prvo će zahvatiti severne i zapadne krajeve, a potom će se tokom noći proširiti na veći deo Srbije.
 
Najniža temperatura vazduha iznosiće od 13 do 20, a vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.
 
I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa slabim i umerenim južnim i jugoistočnim vetrom koji će uveče biti u skretanju na severozapadni.
 
Najniža temperatura vazduha iznosiće oko 20, a najviša dnevna oko 34 stepena.
Krajem dana i tokom noći očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinama i padom temperature vazduha.
 
U upozorenju za područje Srbije do 7. maja navedeno je da se tokom noći između srede 6. maja i četvrtka 7. maja i u četvrtak lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama, olujnim vetrom i gradom.
 
U četvrtak će biti promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, uz umeren i jak severozapadni vetar, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda.
 
U petak i subotu biće pretežno sunčano i umereno toplo vreme. Zatim će biti promenljivo oblačno vreme sa pljuskovima i grmljavinama, uglavnom u nedelju i ponedeljak.


Ovog proleća nas ponovo čekaju poplave?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime