Prema rezultatima novog istraživanja Sarajevo je trinaesti najopasniji grad u Evropi. Odmah iza je Beograd na 15-om mestu.

U zemljama regiona ubedljivo najopasniji je glavni grad Albanije Tirana koji se nalazi na 6. mestu, a na listi su i Zagreb na 32, Priština 34. i Podgorica na 55. mestu.

Sa druge strane najsigurniji grad na Balkanu je Novi Sad koji se nalazi na 66. poziciji liste najopasnijih gradova.

Istraživanje portala TheTopTens je pokazalo da je na prvom mestu na listi najopasnijih gradova u Evropi Moskva. Onda slede Glazgov, Limerick iz Irske, Nottingham, Napulj, Tirana, Sofija, Dablin, Liverpul i Bukurešt.

Najsigurniji gradovi u Evropi su Taljin, Geteburg i Stokholm, baš kao i Novi Sad.

Istraživanje je zasnovano na glasovima turista i posetilaca na portalu, a autori kažu da je uzorak dovoljno veliki da bi istraživanje bilo tačno. Šta mislite o ovome?

3 KOMENTARI

  1. Koje lupetanje gluposti. Prethodnih nedelja pitanje bezbednosti je centralno pitanje u Novom Sadu! I policija je saglasna sa tim da je stanje bezbednosti katastrofalno. O čemu vi…

  2. Naravno da je BG opasan, kada se skupila cela Srbija u njega. Posten narod ostao na selu, pravi beogradjani postali manjina, a ovi dzabolebarosi dosli i nece da odu. Pogledajte, zasto se sva ubistva i porodicna nasilja desavaju samo po selima? Kada se to desilo u BGu? Drugo, mafijaska ubistva, pljacke, silovanja, niko nije iz Beograda. U BGu niko ne sme sam da izadje u 12 uvece, postali smo kao Banglades.

  3. Pristina medju sigurnijim gradovima od Beograda? Neka se ti strani istrazivaci prosetaju sa Srpskom zastavom kroz Pristinu pa da vidim onda sta ce napisati…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime