Arheolozi su upravo potvrdili da su nova istraživanja uz pomoć vrhunske opreme sa sigurnošću od 90 procenata pokazala da u Tutankamonovoj grobnici postoji sakrivena prostorija

A u njoj se vrlo verovatno sadrži organski materijal, dakle još jedna mumija.

Arheolozi su skenirani grob kako bi dokazali svoju pretpostavku da se upravo tu nalazi počivalište kraljice Nefertiti, legendarne lepotice i supruge Tutankamonovog oca, čija grobnica nikada nije pronađena. Što je vrlo neobično.

Ako se ispostavi da su bili u pravu biće rešeno mnogo nedoumica o Tutankamonovoj grobnici koje su mučile stručnjake. Recimo, pronađeno blago izgledalo je kao da je ostavljeno u žurbi. Sama grobnica smeštena je desno od ulaza, iako su u egipatskoj kulturi sa te strane češće sahranjivane kraljice nego kraljevi.

Osim toga, Tutankamonova grobnica nije ništa veća od njenog predvorja, što je takođe bilo neuobičajeno.

Doktor Nikolas Rivs, koji je prvi posumnjao da Tutankamonova grobnica krije tajnu sobu, smatra da je grobnica pripadala Nefertiti i da je tek naknadno odlučeno da se tu pregradi mesto za Tutankamona.

Zid iza kog je, prema njegovom mišljenju, grobnica kraljice, dekorisan je religioznim scenama, što je po svemu sudeći trebalo da štiti tajnu prostoriju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime