Danas na svetu čini se da nema mesta koja nisu na Google mapi. Ipak takva mesta postoje a o njima piše corriere.it.

To su strogo poverljiva mesta i adrese mada se ponekad čak čine sasvim beznačajnim. Evo tih mesta.

Poljska, štab specijalnih snaga koji se nalazi u Krakovu je nemoguće naći na Google mapi. Vegetacija i kuće oko ovog zdanja se odlično vide ali ne i ovaj štab specijalnih snaga.

Francuska, fabrika za preradu nuklearnog otpada je takođe skrivena na mapi. Ova elektrana se nalazi u Normandiji i prerađuje nuklearni otpad iz Francuske, Belgije, Nemačke, Holandije i Švajcarske. Ova fabrika je aktivna od 1966. godine i zapošljava oko 6 hiljada ljudi.

Grčka, vojna baza u Atini takođe je nevidljiva na mapi, verovatno iz razloga bezbednosti. Ali pored zamućene površine baze okolo se vide kuće sa krovovima.

Rusija, ostrvo “koje ne postoji” nalazi se u najudaljenijim predelima istočnog Sibira uklesano u led severnog pola.

Engleska, “kuća duhova” se nalazi u gradu Stokon. I ne zna se zašto se kuća tako zove i zašto se ne vidi na mapi. U jednom intervjuu vlasnica imanja je rekla da nema odgovore na ova pitanja i našalila se da bi bilo dobro saznati.

SAD, “čudovište iz Klivlenda” u Ohaju. To je kuća u kojoj je jedan otmičar držao devojke ali je kuća srušena a adresa je ostala zatamljena.

Francuska Polinezija, ostrvo nuklearnh proba je sasvim malo ostrvo. Na tom ostrvu je Francuska od 1960. vršila nuklearne probe i sve to do 1996. godine. I nema ga na Google mapi.

Francuska, zatvor u regionu Alvenija Rona Alin je zatvor koji je poznat po bekstvu zatvorenika helikopterom. I ovaj zatvor je nemoguće videti na Google mapi.

Francuska, prva nuklearna elektrana je deo veće nuklerane lokacije Marcoule. Tu su osamdesetih godina prošlog veka postojala tri gasno hlađena rezervoara od kojih je jedan sasvim demontiran a druga dva se demontiraju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime