Malo smo se pozabavili pitanjem psihologije i karakterima oko nas. I shvatili da skoro svi mogu da se opišu nekim od legendarnih likova iz domaćih filmova i serija! Ako smo neki karakter zaboravili javite nam! Pa da počnemo:

Državni službenik
Dragiša Giga Popadić, Bolji život
Prepoznaćete ga: Po dubokoj depresiji, sivom mantilu Prvi maj Pirot kupljenom 1984. godine i zabrinutom izrazu lica. Na minimalcu od 1993. kada je firma otišla u stečaj, ali sve vreme glasa za SPS.

Serator
Brka (Bata Stojković), Ko to tamo peva
Prepoznaćete ga: To su oni likovi koji stalno i svima zakeraju. Niko im ne valja a ponajviše ih nerviraju spore prodavačice, netačni poštari, neefikasna državna administracija, prebrzi vozači gradskog prevoza i vi naravno! Često bi sve postrojili i metak u čelo preventive radi.

Dizelaš
Pinki (Ili Švaba), Rane
Prepoznaćete ga: Po trenerci naravno. I Air Max patikama. I po tome da misli da je to i dalje kul i da su devedesete i dalje aktuelne. Ali nisu, rođaci!

Kum, brat
Đenka, Maratonci trče počasni krug
Prepoznaćete ga: Svi ga oslovljavaju sa kume ili brate. On je čovek za sve i zna sve i svakoga. Vreme provodi po kafićima i završava poslove. Od kuma televizor i auto, normalno. Ispašće šmeker. Ili seljak ako dođe do – šta to radiš kume.

Ribetina
Zone, Zona Zamfirova
Prepoznaćete je: Ma po tome što je ribetina, bre! Uglavnom ćuti i baca pohotne poglede. Ili stavlja ekvivalentne slike na Facebook na kojima se pući u kupatilu. Zagledaće se u uspešnog preduzetnika, baš kao i u filmu.

Paranoik
Ilija, Balkanski špijun
Prepoznaćete ga: Po tome što je taj sve shvatio. Tragovi na nebu su tu zato što nas truju iz aviona, antene u nekoj selendri u Srbiji su Haarp, smrtonosno tajno oružje Amerikanaca. Hilari Klinton dolazi da bi nas ucenila da prodamo Kosovo svetu srbsku zemlju, a iza svega toga stoji Papa lično i templari. Čiji je član bio Aleksandar Karađorđević. Ovo je i najveća grupa ljudi u Srbiji, ako niste skapirali već i sami.

Hipster
Kopicl, Davitelj protiv davitelja
Prepoznaćete ga: Bavi se nekim neviđeno kul zanimanjem. On je fotograf, DJ, dizajner ili umetnik. Ima iPhone. Naravno živi u stanu od babe i dede a izdržavaju ga roditelji, koji su često u kategoriji što sledi.

Državni funkcioner
Drug Moma, Nacionalna klasa
Prepoznaćete ga: Član je stranke koja je uvek na vlasti. Vozi dobra kola, oduvek ima keša. Ima vikendicu i kuću na moru i razmaženu dečurliju, često na teškim narkoticima. Igra tenis.

Uspešni biznismen
Šojić, Tesna koža
Prepoznaćete ga: Zato što su svi oni isti i pored novih odela. A kao što je rekao Ante Tomić, kada su svi isti na vlast dođu najgori. Ili do para. Ovaj jede na račun od preduzeće, ljude oko sebe i posebno zaposlene tretira kao budale i, jasno, mašta o političkoj karijeri.

Onaj dečko koji nikad nije progovorio više od 2 reči
Nikola (Svetozar Cvetković), Ni na nebu ni na zemlji
Prepoznaćete ga: Po tome što nikad nije progovorio više od 2 reči.

Šmekerčina, stara skola
Deda, Varljivo leto 68.
Prepoznaćete ga: Sedi po kafanama kada god može i baš mu se fućka za svetske probleme. Častiće vas pićem čim vas vidi a ako ste mu unuk objasniće vam sve o životu, pa i kako da zbarite mladu Čehinjicu. Pije špricer i sve ih je manje po gradu.

 

 

Otkrijte i najbolje scene iz domaćih filmova!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime