Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje. Vi ste do sada sigurno shvatili da je to naravno praznik za sve prave muškarčine. Gole vrhunske ribetine će se truditi da vas zaskoče na sve načine, ali vi ćete ostati muško i gledati “tekmu” sa ortacima. Provešćete se kao nikada u životu, putovaćete u Južnu Afriku sa celim društvom iz kraja, proćiće ekonomska kriza, smršaćete, točiće se pivo i grickati grickalice. Sakupićete ceo Panini album sličica najmanje dva puta i usput dobiti nekoliko stanova i automobila. Ali, pošto ste obični papučić a čak i vaša devojka je Maradona lično po pitanju fudbala u poređenju sa vama, ovo sve ne važi. Zato smo spremili – Vodič za Svetsko prvenstvo za baš neupućene – koji će pomoći da preživite sledećih mesec dana.

Južna Afrika

Sigurno ste do sada pročitali 88 uputstava domaćih magazina šta da radite kada sletite u Južnu Afriku, gde da se smestite i kako da se neviđeno zabavite. Pošto je jasno da ni vi a ni drugih 99.99% stanovnika Srbije i okolnih zemalja nikada u životu a pogotovo ne ove nedelje neće otići u Južnu Afriku mi vam objašnjavamo zašto je dobro što je tako.

–          Južna Afrika ima najviši procenat silovanja na svetu – 118 na svakih 100.000 stanovnika

–          Sve više međunarnodnih zvaničnika upozorava na opasnost od terorističkih napada za vreme prvenstva

–           Južna Afrika je do pre samo dvadesetak godina bila zemlja u kojoj većinsko crnačko stanovništvo nije imalo nikakva prava. Oni i dalje to nisu zaboravili, a neki od misle da je došlo vreme osvete.

–          Južna Afrika je u top 5 zemalja sveta po procentu ubistava i samoubistava

–          Turiste uvek čuvaju naoružani čuvari

–          Belci veoma često ne staju na semaforima čak i kada je crveno zbog opasnosti od otmica, ubistava ili krađe

–          Svi stambeni blokovi za belce su ograđeni i čuvaju ih naoružani stražari

Dakle, shvatili ste da je prava sreća što ostajete u toplini svoga doma.
 
Oprema koja će vam trebati:

 

TV
Sony Bravia
Srpska kuća bez Sony televizora i Farme koja se gleda ceo dan je kao Amerika bez dolara ili Francuska bez belog luka. Sony Bravia KDL-40NX803 ima 40 inča a to je prava stvar za vas. Objasnite ženskim ukućanima da je ovo investicija a ne trošak pošto će posle prvenstva moći da gledaju 48 Sati svadba, a ionako ga uzimate na 800 rata.
 
 
PIVO
Heineken Beertender
Fudbal bez piva je kao seks bez devojke. Umesto flaše od 2 litra „jelenka“, uradite to sa stilom koji vam i priliči. Heineken je zato napravio ovu kućnu točilicu za pivo. Zamolite vašu devojku da izbaci sisice i izigrava šankericu dok traje prvenstvo. Ako vas izbaci ortaci će vas rado primiti dokle god piva ima u točilici.
 
 
FOTELJA
Inflatable chair
Jedini pravi godinama testirani metod po kome se pravi muškarci poznavaoci fudbala prepoznaju jeste stomak. Smestite se u ovu fotelju na naduvavanje sa nacionalnim obeležjima iz koje ćete izlaziti samo po hladno pivo i čips. Za mesec dana bi trebalo da se ugojite bar desetak kila. Masna majica, zarasla brada i glup pogled će vas učiniti pravim muškarcem.
 
 

 

 

 


Šta da radite ako se kojim nesrećnim slučajem zadesite pored televizora.

 
Ako igra Srbija

Spominjiti Džaju, Piskija i Duleta Savića što češće. Tako niko neće shvatiti da nemate pojma o čemu pričate. Dodajte poneku psovku kada naši izgube loptu. Naši su crveni, ili beli. Ako gubimo – sudija je uvek kriv.

Ako Srbija pobedi Ganu

Nazdravite sa svima okolo i pričajte o tome koliku nepravdu su nam napravili centri moći zbog nepravednih sankcija devedesetih.

Ako Srbija pobedi Nemačku

Prospite pivo po sebi i svima okolo, praveći se da ste srećniji više nego kada ste napisali vaš prvi kompjuterski program.

Ako Srbija uđe u polufinale

Klonite se otvorenih površina, a ako baš morate napolje pokazujte svima tri prsta i grlite se sa pijanim golim ljudima.

Ako Srbija osvoji prvenstvo

Sakrite se u podrum i ne izlazite bar 3 dana!

 

Osnovne činjenice bez kojih nemojte u društvo:

Selektor reprezentacije Srbije: Radomir Antić

Kapiten: Dejan Stanković  (ali ako kažete Deki Stanković, delovaće kao da ste ortaci što je još bolja ideja)

Najpoznatiji fudbaler koji ne učestvuje: Dejvid Bekam

 

Favoriti: Brazil i Španija

 

I naravno ne zaboravite da nabavite patriotski TV tuner za gledanje svih utakmica u bojama Srbije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime