Zaboravite tonike, kreme za lice ili ogromne bazene. Svemirski crvi mogu da budu odgovor na večni život.

Grupa istraživača je svoje ljigave drugare donela u Međunarodnu svemirsku stanicu i otkrila da se svemir poigrao sa njihovim genima.

Toksični proteini koji se obično akumuliraju u mišićima crva na Zemlji skoro da ne postoje u orbiti, pa vodeći naučnici veruju da su geni odgovorni za toksine potisnuti u svemiru.

Doktorr Nataniel Szewezyk kaže da je njegov tim sa Univerziteta iz Notingema identifikovao sedam gena čije je uklanjanje pomoglo crvima da duže žive u laboratorijskim uslovima.

„Nismo u potpunosti sigurni, ali izgleda da su ovi geni odgovorni za to kako crvi reaguju na okruženje, a signali su ukazali na promenu u metabolizmu da bi se adaptirali na okruženje,“  rekao je dr Szewezyk.

„Na primer, jedan od gena koji smo identifikovali razbija insulin, koji je zbog dijabetesa, poznat kao jedan od kontrolora metabolizma. U crvima, muvama i miševima insulin je takođe povezan sa dužinom životnog veka.

Ipak, ne nadajte se previše. Nema garancije da će ovi rezultati moći odmah da se istraže van laboratorije.

Naučnici kažu da su ova otkrića ključna  za razumevanje životnog veka koji bi čovek mogao da proživi u svemiru.

Ovo je važno jer je svemirski turizam u začetku, a privatne kompanije istražuju kako da stvore ljudske kolonije na drugim planetama.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime